Novosti Sport Događanja

Kroz Ribnicu vozio sa skoro 2 promila pa proveo noć na triježnjenju u Policiji

11.10.2021. / Maja Peranić

Policijski službenici PP Velija Gorica i ovog su vikenda provodili pojačan nadzor prometa na našim cestama. Utvrfili su tom prilikom 10 ciljanih prrkršaja, a posebno se istiću oni vožnje u pijanom stanju kakvih je tijekom provođenja akcije zabilježeno 4. Vozači su završili na triježnjenju u prostorijama Policijske postaje, a jedan od njih imao je gotovo 2 promila alkohola u krvi. Zaustavljen je u Ribnici.

-U subotu u 00,15 sati, muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim automobilom krećući se kolnikom Ribničke ulice u mjestu Ribnica u smjeru jugoistoka. Isti je od strane policijskih službenika zaustavljen u Ribnici, Ribnička ulica BB gdje je izvršenim nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao alkohola u koncentraciji od 1.72 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg, Istom je naredbom privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati te je smještem u posebnu prostoriju PP Velika Gorica do otriježnjenja. Isti nije recidivist zbog čega je protiv istog podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu redovnim putem-izvijestila je policija.

Uz njega još su tri osobe zadržane u posebnoj prostoriji do otriježnjenja.

 

Zabilježeno je i 5 prekršaja nepropisne BRZINE kretanja vozilom te 1 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Također je utvrđeno 14 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno su utvrđena 24 prometna prekršaja

U vrijeme provođenja akcije dogodila se samo jedna prometna nesreća i to s materijalnom štetom dok se u ostalo vrijeme vikenda dogodila još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, kazali su u Policiji.

Podijeli