Novosti Sport Događanja

Krešimir Ačkar novi je gradonačelnik: Velika Gorica je ispred svake stranke i ideologije!

17.05.2021. / Petar Brnada

Krešimir Ačkar pobjednik je lokalnih izbora u Velikoj Gorici. Prikupio je 11605 glasova, više nego ostala tri kandidata zajedno, uz dodatnih 739 nevažećih listića, izborio tijesnu pobjedu u prvom krugu.

Ačkar je prikupio preko tisuću glasova više od koalicijske liste HDZ-a za Gradsko vijeće, a nadmašio je i rezultat prošlih izbora 2017. godine na kojima je Dražen Barišić osvojio 8724 glasova.

Nakon pobjede u prvom krugu koju je ostvario s 50,10 % glasova, Ačkar je dao izjavu za medije u kojoj je poručio da prema rezultatima imaju prednost te ostvaruju pobjedu za gradonačelnika i za Gradsko vijeće, ali i istaknuo da je najvažnija velika kohezija i poruka koju želi poslati.

-Velika Gorica je grad koji je ispred svake ideologije i ispred svake stranke, Velika Gorica je grad koji zaslužuje da svaki projekt, da svaka dobra ideja i sve ono što možda i nisu uspjeli realizirati prethodnici, a i ono što nije realizirano, imamo najbolju volju da to napravimo, da prihvatimo u kontekstu onoga što je pred nama. Zahvaljujem i čestitam svim strankama i protukandidatima. Grad Velika Gorica je pokazao da su suradnici koji su uz mene imali srce, energiju, volju i htjenje početi politiku, neću reći nastaviti, nego početi politiku prosperiteta i čovjeka 21. stoljeća- naglasio je Ačkar.

Osvrnuo se potom i na „dio povijesti, dio sadašnjosti i budućnosti“.

-S punim poštovanjem i zahvalnošću svima onima koji su omogućili u Republici Hrvatskoj mojoj stranci da budemo danas na ovom mjestu, s ovim poštovanjem prema suradnicima koji omogućuju da danas sve ono što naši građani u gradu Velikoj Gorici pokazujemo da su prioriteti rješavanja problema i u budućnosti koje trebamo riješiti i od čega ne bježim nego smatram da je to ključno. To je nešto što moderna stranka i moderan gradonačelnik mora pružiti svojim sugrađanima. Vodio sam se od samog početka kampanje da nikada neću niti jednu lošu riječ o svojim protukandidatima. Nisam rekao nit imam potrebu za time. Energija koju imate i svaki čovjek je svjestan da može biti usmjerena na politizaciju. Smatram osobno da politikant i radnik ne možete biti jednako dobar. Ako ste usmjereni na rad onda znate da u Slatinskome fali nogostup. Kad prijatelj kaže da ima troje djece i koliko plaća produženi boravak u školi i vrtiću da sam ja taj koji mora sa suradnicima dogovoriti da sam za natalitetnu politiku. Natalitetna politika je ono što sam obećavao i što nakon izbora govorim da moram realizirati i upravo ono što mora zadržati naše građane, Velike Gorice kao metropole Turopolja, u našem gradu i okolici- kazao je Ačkar.

-Dijete kad se rodi ne treba samo jednokratnu pomoć, to dijete treba skrb Grada, Županije, države do svoje 18. godine. Moramo pružiti nadu, sigurnost građanima da ćemo im biti podrška i da ćemo svim srcem raditi na tome. U kontekstu afirmativne kampanje zajedno s vama ću nastojati graditi Veliku Goricu. Sve ono što sam rekao da želim realizirati. Čekamo službene rezultate, ali čestitam protukandidatima na poštenoj i korektnoj igri i moralu kojeg su pokazali i pozivam ih da našu Veliku Goricu činimo boljom i prosperitetnijom i da naša Velika Gorica i svi amandmani koji budu predloženi da ih zajedničkim konsenzusom donesemo. Naša stranka je Velika Gorica- poručio je Ačkar.

Podijeli