°C 9

Krenula isplata božićnica umirovljenicima, uskoro istječe rok za prijave

24.11.2020.

Petar Brnada

Grad Velika Gorica u ponedjeljak je krenuo s isplatom božićnica umirovljenicima s prebivalištem na području grada koji imaju mirovinu do 2000 kuna.

Podsjetimo, mjerilo za isplatu predstavlja iznos u stavci ″mirovina″, bez zaštitnog dodatka ili drugog doplatka. Isplata je krenula jučer, 23. studenog, a potrajat će sve do 24. prosinca. Vremena za podnošenje obrasca imate još do 27. studenog.

Oni umirovljenici koji su prošle godine ostvarili pravo na božićnicu te su upisani u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice u svrhu isplate božićnice ne moraju ponovno predavati Zahtjev Gradu te božićnicu mogu preuzeti u FINA-i.

Umirovljenici koji su ostvarili pravo na mirovinu tijekom ove godine ostvaruju pravo na božićnicu temeljem podnošenja propisanog Obrasca za prijavu u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice u svrhu isplate božićnice uz kojeg je potrebno priložiti slijedeće dokaze:

  • dokaz o prebivalištu (kopija osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu),
  • dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine za prethodni mjesec ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a ne starija od mjesec dana ili Rješenje o mirovini),
  • kopija dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB umirovljenika.

Obrazac se može preuzeti na web stranici Grada Velike Gorice www.gorica.hr te na porti gradske uprave.

-Obrazac i pripadajuće priloge umirovljenici koji prvi put ostvaruju pravo na božićnicu predaju u Gradsku upravu, Trg kralja Tomislava 34, na porti, od 08.00. – 15.00 sati. Prijave se zaprimaju do 27.11.2020. godine. Umirovljenici koji predaju Obrazac za upis u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice u svrhu isplate božićnice do 27.11.2020., i koji prvi put ostvaruju pravo na božićnicu moći će božićnicu preuzeti u FINA-i od 10.12.-24.12.2020.godine- priopćili su iz Grada.

Podsjetimo, umirovljenicima koji primaju mirovinu do 1.000,00 kuna bit će isplaćena božićnica u iznosu od 400,00 kuna, a umirovljenicima koji primaju mirovinu od 1.000,01 kune do 2.000,00 bit će isplaćena božićnica u iznosu od 200,00 kuna.

Kako bi preuzeli božićnicu umirovljenici moraju doći osobno, ponijeti osobnu iskaznicu te dokument iz kojeg je vidljiv OIB.

-U slučaju spriječenosti dolaska umirovljenika, božićnicu može preuzeti i druga osoba koja mora predočiti svoju osobnu iskaznicu te osobnu iskaznicu i dokument iz kojeg je vidljiv OIB korisnika božićnice. Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na broj tel. 6269-918 ili 6269-938- kazali su iz Grada.