°C 21

Kraj građanske inicijative Pleso nije geto, nakon 24 godine prolaz kroz naselje ponovno otvoren

24.01.2020.

Romana Šimek

Nakon što je 1996. godine prolaz u naselju Pleso, iz Ulice Šandora Brešćenskog ka staroj zgradi zračne luke, bio zatvoren zbog sigurnosnih razloga, mještani su dočekali njegovo ponovno otvorenje. Građanska inicijativa Pleso nije geto pokrenuta je 2015., a gradonačelnik Dražen Barišić zahvalio je svima koji su kroz ove godine nastojali alarmirati o važnosti istog te se izboriti za konačno povezivanje Plesa sa MZL Zagreb kao i samim gradom Zagrebom. 

-Danas ovdje imamo simbolično otvaranje prolaza, iako to simbolično otvaranje će imati i svoju produktivnu vrijednost, u smislu kvalitete života, ne samo prometa, možemo reći i socijološku vrijednost, ruše se barijere. Mi smo u dogovoru s predstavnicima MZL Zagreb u nekoliko faza dogovorili simbiozu između lokalne zajednice i njihovog koncesijskog područja-, kazao je Barišić.

-Pratit ćemo promet i držat ćemo se standarda zaštite imovine tj. prometa i sigurnosti koje moramo poštivati na ovom području-, dodao je.

-Dragi sugrađani, nakon gotovo četvrt stoljeća došao je dan koji smo dugo čekali i za koji smo se dugo borili. Naša Pleška vrata prema staroj zračnoj luci biti će trajno otvorena danas u 11 sati. Ako imate vremena i mogućnosti, dođite i posvjedočite tom povijesnom i za Pleso važnom događaju za koji vjerujemo da će unaprijediti kvalitetu života svih naših sugrađana i poboljšati poslovanje ugostitelja i drugih poduzetnika sa Plesa. Od danas smo još otvoreniji i bliži kako našem gradu, tako i gradu Zagrebu-, Gradska četvrt Pleso objavila je na svojoj Facebook stranici netom uoči otvorenja.

Galerija slika

Kraj građanske inicijative Pleso nije geto, nakon 24 godine prolaz kroz naselje ponovno otvoren