Novosti Sport Događanja

Korak do tragedije: Na odlagalištu u Mraclinskoj Dubravi djelatnici pronašli ručne bombe, streljivo, granatu...

24.09.2021. / Petar Brnada

Iznimno opasna situacija dogodila se 22. rujna na odlagalištu otpada u Mraclinskoj Dubravi. Djelatnici odlagališta prilikom prevrtanja otpada u jednoj su vrećici pronašli više komada minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva, a pravo je čudo da sve skupa nije završilo velikom tragedijom.

Kako smo doznali iz PP Velika Gorica, djelatnici su pronašli jednu ručnu bombu M-75, jednu bombu M-52, jedan zapaljivi pancirni metak kalibra 20mm te jednu granatu kalibra 30mm.

-Ovo što je se dogodilo zaista je vrlo opasno. Baciti u smeće minsko-eksplozivnu napravu je ludost. Sva sreća nije došlo do posljedica, a na mjesto događaja pozvani su specijalizirani policijski službenici protueksplozijskog odjela koji su izuzeli streljivo te minsko-eksplozivne naprave koje će biti uništene- rekli su nam u velikogoričkoj policiji.

Sasvim suprotan, odnosno pozitivan primjer zabilježen je jučerašnjeg dana kada je građanin sa šireg područja grada nazvao policijske službenike te rekao da je prilikom čišćenja tavana pronašao oružje koje je ostalo kao uspomena iz Domovinskog rata. Tako je predao jednu automatsku pušku AK-47 te dva spremnika sa streljivom.

-Još jedanput apeliramo na građane da dragovoljno predaju oružje. Poziv policiji je anoniman te nema nikakvih kazneno-pravnih sankcija. Potrebno je samo nazvati policiju i javiti na kojoj adresi se nalazi oružje ili minsko-eksplozivne naprave- poručuju iz PP Velika Gorica.

Podijeli