Novosti Sport Događanja

Korak bliže do novog mjesta za druženje: U tijeku javna nabava za rekonstrukciju školskog trga Srednje strukovne škole

16.05.2024. / Redakcija

 

Nakon što je izgrađen Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kraj Srednje strukovne škole i nakon energetske obnove zgrada velikogoričkih škola, Zagrebačka županija odlučila je proračunska sredstva usmjeriti ka obnovi školskog trga.

Školski trg Srednje strukovne škole Velika Gorica uskoro će dobiti novo ruho. Rekonstrukcijom postojećeg trga, koja obuhvaća 4560 kvadrata površine, zadržat će se njegova prostranost, bit će omogućene pozicije za sjedenje i druženje, osigurane zone za odlaganje bicikla i otpada te uvedene zelene površine kroz hortikulturno rješenje.

-U tijeku je postupak javne nabave za radove na rekonstrukciji školskog trga Srednje strukovne škole Velika Gorica. Radovi obuhvaćaju građevinsko obrtničke i elektroinstalaterske radove.
Nakon provođenja postupka javne nabave slijedi potpisivanje Ugovora za radove i nadzor, a rok provođenje radova biti će 5 mjeseci od potpisa ugovora – priopćili su iz Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija za ovu je namjenu osigurala 700 tisuća eura. 

 

U sklopu projekta bit će rekonstruirana površinska odvodnja i postojeća rasvjeta. Na trgu su postavljeni ukopani spremnici za otpad koji će ostati na postojećim pozicijama, jer su za javnu upotrebu. Mljekomat će biti premješten na drugu lokaciju trga.

Budući da je postojeći trg i u funkciji manipulativnih pristupa, projektnim rješenjem definirat će se zona i trasa neometanog kretanje vatrogasnog vozila, operativne površine za rad kao i okretište vatrogasnog vozila.

Trg će izgledati moderno i privlačno srednjoškolcima koji bi na njemu trebali provoditi slobodno vrijeme za druženje prije i nakon nastave, a bit će dostupan za korištenje i ostalim građanima.

Rekonstrukcija školskog trga je prijeko potrebna jer je postojeći trg u lošem stanju. Kulir ploče kojima je u cijelosti popločan su oštećene i dotrajale, kao i niski zidići od crvene fasadne opeke koje ograđuju zone zelenila. Na trgu nisu organizirani sadržaji niti je omogućeno odlaganje bicikala kojima određeni broj učenika dolazi u školu. Na postojećem trgu nije pravilno organizirano kretanje vatrogasnog vozila.

Učenicima je omogućeno sjedenje na zidićima oko zelenih zona, a to su rubna područja udaljena od ulaza u školu. Oborinska odvodnja ne funkcionira u potpunosti za vrijeme jačih oborina, a postojeća rasvjeta trga nije adekvatna.

Cilj rekonstrukcije trga je stvoriti moderan školski trg, privlačan za sjedenje i druženje prije i poslije nastave, ali i u slobodno vrijeme učenika. Vizija novog trga je ispunjena zelenilom, atraktivnim lokacijama za sjedenje i druženje te zonama za odlaganje bicikala.

 

(Proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom)

 

 

 

Podijeli