Novosti Sport Događanja

Konačno se ruši stara zgrada u Kušancu: Za radove na groblju ove godine osigurano gotovo 8 milijuna kuna

28.01.2020. / Petar Brnada

Stara napuštena građevina u vlasništvu tvrtke Kušanec d.o.o. koja se nalazi tik uz gradsko groblje u istoimenom naselju konačno je ušla u fazu rušenja.

I danas, kao i posljednjih dana, sa građevinskom mehanizacijom aktivno se radi na uklanjanju već itekako oronulog objekta od kojega je sada ostala samo hrpa građevinskog materijala i poneki zid zgrade koji će u danima pred nama također biti porušen.

Naime, Grad Velika Gorica u proteklom je periodu bio u izvlaštenju pa je tako nedavno preuzeo objekt kako bi ga maknuli i kako bi na tom prostoru bila čistina. A sve to u sklopu proširenja samog groblja u Kušancu gdje se radi na novim ukopnim mjestima, ali i na još jednom parkiralištu, kao i na projektu biciklističke staze, tako da se na groblje može doći javnim prijevozom, biciklom, pješice ili osobnim automobilima.

Prilikom prošlogodišnjeg obilaska radova na groblju gradonačelnik Dražen Barišić naglasio je da će groblje imati modernu oproštajnu građevinu sa svim onim tehnologijama koje su potrebne za dostojan ispraćaj i za organizaciju tih događaja. U objektu će se uz malu kapelicu i prostor za svećenika te mrtvačnicu nalaziti i uredi za upravu groblja, tajništvo, kao i sanitarni čvorovi, a vrijednost radova iznosi 4,5 milijuna kuna bez PDV-a. Ispred građevine bit će sagrađen i trg tako da će ispraćaji moći biti i unutra i vani.

Proračunom za ovu, 2020. godinu, Grad je za II. fazu izgradnje oproštajne građevine na groblju Kušanec osigurao gotovo 1,95 milijuna kuna, a za III. fazu s internom prometnicom čak 6 milijuna kuna.

Galerija slika

Konačno se ruši stara zgrada u Kušancu: Za radove na groblju ove godine osigurano gotovo 8 milijuna kuna Konačno se ruši stara zgrada u Kušancu: Za radove na groblju ove godine osigurano gotovo 8 milijuna kuna Konačno se ruši stara zgrada u Kušancu: Za radove na groblju ove godine osigurano gotovo 8 milijuna kuna Konačno se ruši stara zgrada u Kušancu: Za radove na groblju ove godine osigurano gotovo 8 milijuna kuna Konačno se ruši stara zgrada u Kušancu: Za radove na groblju ove godine osigurano gotovo 8 milijuna kuna Konačno se ruši stara zgrada u Kušancu: Za radove na groblju ove godine osigurano gotovo 8 milijuna kuna Konačno se ruši stara zgrada u Kušancu: Za radove na groblju ove godine osigurano gotovo 8 milijuna kuna Konačno se ruši stara zgrada u Kušancu: Za radove na groblju ove godine osigurano gotovo 8 milijuna kuna Konačno se ruši stara zgrada u Kušancu: Za radove na groblju ove godine osigurano gotovo 8 milijuna kuna Konačno se ruši stara zgrada u Kušancu: Za radove na groblju ove godine osigurano gotovo 8 milijuna kuna Konačno se ruši stara zgrada u Kušancu: Za radove na groblju ove godine osigurano gotovo 8 milijuna kuna

Podijeli