Novosti Sport Događanja

Konačna presuda za ubojstvo u Vukovini: Gmižiću 13,5 godina zatvora

17.11.2020. / Ivana Ćurić

Vrhovni sud RH potvrdio je ranije izrečenu presudu u trajanju od 13,5 godina Željku Gmižiću za ubojstvo Ljube Matića koje se dogodilo 10.studenog 2014.godine u Vukovini.

Tog nesretnog 10. studenog u lokalnom kafiću Gmižić je u vidno alkoholiziranom stanju iz svog automobila donio pištolj i ispalio šest hitaca, pritom je na mjestu usmrtio Ljubu Matića te ranio 38-godišnjeg konobara.

U rujnu 2016. godine, nepune dvije godine nakon tragičnog događaja u Vukovini, stigla je i prvostupanjska presuda. Za ubojstvo Ljube Matića 10 studenog 2014. godine u gostionici u Vukovini Željko Gmižić je tada dobio kaznu u trajanju od 13 godina. U izdržavanje kazne uračunava se vrijeme koje je Gmižić proveo u zatvoru od 12. studenog 2014. na dalje. Uz zatvorsku kaznu izrečena mu je i obveza liječenja od alkohola te mu je oduzet revolver Smith&Wesson kojime je ubio Matića ispalivši u njega više metaka te je jednim okrznuo i djelatnika gostionice.

Gmižić se nakon toga žalio na previsoku kaznu, no Vrhovni sud RH, prošlog mjeseca donio je odluku. Šest godina nakon ubojstva Ljube Matića, Željku Gmižiću je potvrđena kazna u ukupnom trajanju od 13,5 godina. Uz već provedeno vrijeme u zatvoru preostaje mu još desetak godina zbog ovog teškog kaznenog djela.

U potvrdi presude stoji izmeđuostalog da nije bilo fizičkog ni verbalnog sukoba što je ranije navodio optuženik već je "prema utvrđenom činjeničnom stanju da je optuženik oštećenika usmrtio samo zato što ga je došao pitati zašto u lokalu nosi oružje" te je Vrhovni sud u potpunosti odbacio žalbu Gmižića koji se cijelo vrijeme ne osjeća krivim zbog počinjenog ubojstva niti je ikada izrazio kajanje.

Podijeli