Novosti Sport Događanja

Kod Velikogoričanina pronašli kalašnjikov i streljivo: Zaradio kaznenu prijavu umjesto da je oružje predao bez sankcija!

10.09.2021. / Petar Brnada

Velikogorička policija u ovom je tjednu provela kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je kod jednog Velikogoričanina pronađeno nedozvoljeno automatsko oružje što je rezultiralo podignutom kaznenom prijavom protiv muškarca.

Ovaj Velikogoričanin tako je propustio mogućnost da oružje dragovoljno preda policiji i na taj način se riješi potencijalne opasnosti s obzirom da je u tijeku akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ u sklopu koje građani mogu potpuno anonimno i bez sankcija predati ilegalno oružje ili pozvati policijske službenike koji će ga u civilnoj odjeći doći pokupiti.

Automatsku pušku, konkretno kalašnjikov s tri spremnika i nešto sitno streljiva muškarac je držao u šupi, a protiv njega je sada podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

-Te predmete mogao je dobrovoljno predati i ne bi bilo nikakvih kaznenopravnih sankcija. Ponovit ćemo još jednom: apeliramo na građane da predaju oružje da im se ne bi dogodile takve stvari kao što se dogodilo ovom građaninu. Radi se o kaznenom djelu nedozvoljenog držanja oružja, a da je uredno predao pušku i streljivo to sve ne bi bilo nikakvih posljedica- poručili su iz PP Velika Gorica.

 

 

Foto: Arhiva

Podijeli