Novosti Sport Događanja

Kod pilane Žužić zaustavili vozača sa skoro 2 promila, priveden i predan u zatvor

17.01.2022. / Maja Peranić

Policija je i proteklog vikenda stražarila na cestama našeg kraja, a prema evidenciji o kojoj nas je izvijestila zabilježeno je ukupno 16 prometnih prekršaja. Ciljano, policija nadzire prebrze vozače te one koji upravljaju pod utjecajem alkohola ili droga, a takvih je prekršaja proteklog vikenda bilo pet. Dva vozača uhvaćena su kako voze bez položenog vozačkog ispita, dvoje ih je vozilo pod utjecajem alkohola te su noć proveli u Policijskoj postaji. Jedan od njih zaustavljen je kod pilane Žužić s gotovo dva promila alkohola u krvi.

-Nadzorom kod pilane Žužić gdje utvrđeno da je upravljao vozilom u prometu na cestama pod utjecajem alkohola od 1.79 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg Isti nije recidivist, i isključen je iz prometa i naredbom je smješten u prostoriju za zadržavanje ove PP na 12 sati do otriježnjenja, a privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isti je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden nadležnom sudu, gdje je doneseno rješenje gdje mu se produžuje mjera opreza na 15 dana i nakon toga je predan u zatvor Zagreb-izvijestila je policija

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća dok je tijekom vikenda dogodile su se su se 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.

foto: ilustracija

Podijeli