°C 20

Jedan novi slučaj zaraze u Gorici, na koronavirus sada pozitivno 20 građana

02.04.2020.

Petar Brnada

Prema jutrošnjim podacima epidemiološke službe na području grada Velike Gorice evidentirano je 20 osoba oboljelih od koronavirusa, izvijestili su iz gradskog Stožera civilne zaštite.

U posljednjih 24 sata imamo evidentiranu jednu osobu više nego jučer. Uz 20 osoba na području grada, na virus su još otprije pozitivne i tri osobe na teritoriju susjednih općina.

-I dalje se pridržavajte uputa Stožera, ostanite doma i čuvajte sebe i ostale- napomenuli su iz Stožera.

Iz Stožera su podsjetili da je od danas na snazi izdavanje propusnica putem sustava e-propusnice.

Sve uputa za dobivanje propusnica moguće je dobiti na linku epropusnice.gov.hr.

Za dodatna pitanja oko propusnica koje su u nadležnosti Stožera civilne zaštite Velika Gorica, to su obiteljski razlozi i obrađivanje poljoprivrednog zemljišta, pitanja možete postaviti na e-mail Stožera stozer.czvg@gorica.hr ili na telefone 091 9488 770 i 099 4231989.

Nužni javni prijevoz

Na konferenciji za novinare iz Stožera su podsjetili da je Grad Velika Gorica osigurao nužni javni prijevoz putem izvanrednih autobusnih linija za prijevoz osoba koje imaju obvezu odlaska na posao.

U autobuse će u autobuse moći ući isključivo osobe koje imaju propusnicu vezanu za potrebu odlaska na posao. Detaljni vozni red možete pronaći i na sužbenim mrežnim stranicama Grada Velike Gorice www.gorica.hr

Za vrijeme trajanja ove krize Grad Velika Gorica paralelno uz ovu borbu s koronavirusom vodi brigu i o normalnom funkcioniranju našeg komunalnog sustava grada, dodali su iz Stožera.