°C 19

Jandroković čestitao obitelji Pemper, večeras ih očekuje svečana dodjela nagrade Ponos Hrvatske

25.02.2020.

Romana Šimek

Udruga Ponos Hrvatske svake godine pojedincima ili grupama dodjeljuje nagradu za humanost, hrabrost i poštenje. Ove su godine nagradu i priznanje zaslužili udomitelji i posvojitelji, pa tako s ponosom možemo istaknuti obitelj Pemper iz Velike Gorice. Jučer ih je svečano primio i čestitao im i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a danas će nagradu primiti u 20 sati, u zagrebačkoj City plazi. Prijenos možete pratiti na prvom programu HRT televizije ili na internetskim stranicama portala 24sata.

Nakon 15 godina zajedničkoga života Željko Pemper i Danijela Toplek Pemper znali su da mogu proširiti obitelj i bez biološkog roditeljstva pa su otišli u Centar za socijalnu skrb na obradu.

- Nakon nekog vremena se dogodilo da me kolegica, pokojna Tatjana Krajač koja je igrom slučaja bila u jednom centru za socijalnu skrb, 'ej Danči znam da vi hoćete više djece, ovdje ima četvero, ispričala je Danijela Toplek Pemper za HRT.

Posebni, energični, marljivi, pametni, eksplozivni i različiti - opisali su se Pemperi. Vole reći da su glasna i vesela obitelj.

-Ono što nas razlikuje je da smo mi obitelj koja ima 6 članova, a 7 rođendana. Slavimo rođendan obitelji, onaj trenutak kada su oni došli i kada smo postali obitelj, kaže Danijela.

-Mnogi kada se odluče na posvajanje posvoje jedno dijete ili dvoje. Rijetki se odluče na višestruke posvojiteljstvo. Divno je što je prepoznat taj čin i želimo  poslati poruku potencijalnim posvojiteljima da se može ostvariti njihov san o velikoj obitelji, ali i podsjetiti sustav da svakako treba podržavati takve posvojitelje-, poručuju iz obitelji Pemper.

foto: Goran Stanzl/PIXSELL