Novosti Sport Događanja

Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama

09.10.2023. / Ivana Ćurić

-Svrha dječjeg tjedna istaknuti važnost dječjih prava te podsjetiti odrasle, posebno one koji donose odluke, da im pri donošenju odluka koje se odnose na život djece od prioritetne važnosti treba biti najbolji interes djeteta-rekao je bivši predsjednik Dječjeg gradskog vijeća i današnji moderator susreta Matija Dražetić povodom današnjeg otvorenja Dječjeg tjedna u našem gradu.

Otvorenje Dječjeg tjedna održano je u Pučkom otvorenom učilištu uz otvorenje Izložbe plakata za programe Centra za djecu ,mlade i obitelj Velika Gorica. Ovogodišnja tema Dječjeg tjedna su "vještine" budući da je Europska komisija ovu godinu proglasila – Europskom godinom vještina.

-Vještine su važne za razvoj djeteta pa ćemo tijekom Dječjeg tjedna razgovarati o njima, ali i praktično primjenjivati. Sve to može se vidjeti u bogatom programu koji je takav zahvaljujući suradnji Upravnog odjela za predškolski odgoj i društvene djelatnosti s našim vrtićima, školama i centrima u Velikoj Gorici. Kad smo već kod ustanova 20 godina postojanja proslavio je Centar za djecu,mlade i obitelj koji obilježavanje nastavlja i ovom izložbom plakata kojima su najavljivani programi centra -dodao je Dražetić.


Više o samoj izložbi koju čine plakati CDMO-a, a izloženi su u Galeriji Trumbetaš, rekla je sama ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Sanda Puljiz Vidović.

-Plakati su podijeljeni u nekoliko skupina, ovdje su univerzalni kojima smo predstavljali programe centra. za pojedine grupe kao i plakat kojim smo pozivali na uključivanje u Dječje Gradsko vijeće. Najveća skupina plakata su našli za tjedne psihologije kojima pozivamo građanstvo da se priključe na razne teme. Hana Tintor i Marko Nujić su autori plakata i oni su prepoznali filozofiju rada Centra i pretvorili to u likovni izričaj, ali nažalost zbog rokova koje imaju danas nisu mogli prisustvovati otvorenju izložbe.-kazala je Puljiz -Vidović.


U ime Dječjeg gradskog vijeća okupljenima se na otvorenju Dječjeg tjedna obratila i predsjednica,Marta Roginić koja je važnu poruku imala za roditelje.

-Ovom prilikom želim naglasiti da nam je jako važno što mi djeca imamo priliku javno govoriti i izricati svje mišljenje, što sudjelujemo u gradskim događanjima i što raspravljamo na tribinama s odraslima. Ovu priliku želim iskoristiti da pošaljem poruku odraslima. Iako se danas sve više sluša nas djecu, roditelji, nemojte nam popuštati, budite strogi prema nama, jedino tako ćemo zdravo odrastati i osamostaliti se. Nadzirite nas, ali nemojte rješavati naše probleme jer tako nećemo steći vještine koje će nam trebati u životu- poručila je predsjednica Dječjega gradskog vijeća Marta Roginić, nakon čega je za mikrofon pristupio ivelikogorički gradonačelnik, kojeg sutra čeka težak posao kada će odgovarati na pitanja Dječjeg gradskog vijeća.


-Već 23 godine s nama radi Arijana Mataga TIntor koja je idejno osmislila koncept ovog Dječjeg tjedna što je zasigurno utjecalo na mnoge obitelji, molim vas da ju nagradite pljeskom. Kad govorimo o vještini, djeca danas imaju puno dostupnih informacija, imaju svoje talente, ali kada je vještina u pitanju tu dolazimo do toga da im moramo pomoći kako je Marta rekla, moramo biti strogi, i biti pravedni, ali njihovu vještinu popraviti, usavršiti i dovesti do nečega što će im u životu kasnije koristiti. -rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar te službeno proglasio Dječji tjedan Velikoj Gorici otvorenim nakon čega su se okupljeni uputili na javnu tribinu u Vijećnici POUVG-a pod nazivom "Koje vještine djeca trebaju?".

Na tribini o toj temi govore Božena Vrgoč iz Instituta za STEM edukaciju i Afterschool programe, psihologinja iz Dječjeg vrtića Ciciban Marta Šurmanović, članovi Dječjega gradskog vijeća Jan Biškup i Marin Puljiz te psihologinja OŠ Eugena Kvaternika Gordana Novković Poje. Raspravu moderira Arijana Mataga Tintor iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti.
Raznolik program nastavlja se do kraja tjedna, a sve detalje pronađite ovdje.

Galerija slika

Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama Izložbom otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen vještinama

Podijeli