Novosti Sport Događanja

Izgubio se u Turopoljskom lugu, tek sutradan pronašao prugu na putu za kući

03.06.2020. / Juraj Odrčić

Zelene šume Turopoljskog luga oduvijek su pozivale znatiželjnike da ih istraže uživajući u mirnoći hlada starih hrastova. No, jedna takva šetnja umalo je završila tragično kada se izgubio trag jednom mještaninu naselja Turopolje za kime su u potragu krenuli policija i vatrogasci.

Vatrogasci DVD Turopolje u ponedjeljak navečer oko 21 sat od JVP Velika Gorica dobivaju dojavu da se priključe policiji u potrazi za osobom koja je nestala na području njihova mjesta. Desetak minuta kasnije već 14 operativnih članova bilo je spremno za potragu.

- U dogovoru s policijom odmah krećemo u potragu u obližnju šumu Kmetski gaj i okolicu željezničkog kolodvora. Zbog loše vidljivosti i teškog terena akcija se obustavlja do jutarnjih sati. Odmah u ranim jutarnjim satima umjesto poziva za nastavak potrage dobivamo odličnu vijest da je jedan naš mještanin uočio nepoznatu osobu kako iz smjera Siska ide uz prugu prema Turopolju. Odmah mu je priskočio u pomoć, ustanovio o kome i čemu se radi te pomogao osobi da se vrati svojem domu - javio nam je Patrik Čunčić, zapovjednik DVD-a Turopolje.

Jučer tijekom dana, kaže, saznali smo da je osoba krenula u šumu Kmetski gaj, nakon čega se uputila u mnogo veću - Turopoljski Lug, gdje ju je ulovio mrak i tamo se izgubila. Na svu sreću čim je svanulo došla je do pruge koja ju je odvela prema Turopolju. Uglavnom, iako vidno premorena, osobi nije bila potrebna liječnička pomoć i s njom je sve u redu, a to je ono najbitnije.

Podijeli