°C 6

Izgradnja VG poduzetničkog inkubatora kreće nagodinu, EU financira 80 %

23.10.2020.

Ivana Ćurić

Nagodinu kreće izgradnja VG Poduzetničkog inkubatora koji će imati 31 ured za pdouzetnike početnike, dvije manje dvorane za sastanke, veliku modularnu dvoranu, tri prostora za smještaj specijalizirane opreme, prostirat će se na ukupno dvije tisuće kvadrata bruto površine, a nalazit će se između Podložnice i Avenije pape Ivana Pavla II.

Kvalitetu ovog projekta i dosadašnje aktivnosti Grada Velike Gorice na poticanju razvoja poduzetništva prepoznalo je i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uvrstivši projekt izgradnje i uspostave „VG Poduzetničkog inkubatora“ u strateške projekte izgradnje poduzetničke infrastrukture u RH. Izgradnja će biti u 80% iznosu sufinancirana sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 26.000.000,00 HRK.

Poduzetnici, prijavite se za korištenje prostorija u Startup VG Inkubatora

-Grad Velika Gorica sustavno i kontinuirano radi na poticanju razvoja poduzetništva na području grada. Kako bi olakšao poslovanje poduzetnicima početnicima u njihovim prvim godinama poslovanja Grad Velika Gorica pokrenuo je program „Startup VG Inkubator“. Ovim programom Grad Velika Gorica nudi poduzetnicima početnicima korištenje poslovnog prostora i raznih oblika poslovnih usluga u svrhu unapređenja i razvoja njihovog poslovanja, a fokusiran je na unapređenje poduzetništva i poticanje istraživanja, razvoja i inovacija kod mikro i malih poduzeća-priopćili su iz Grada.

U sklopu Startup VG Inkubatora poduzetnicima početnicima nudi se mogućnost korištenja poslovnog prostora u vidu radne jedinice i korištenja zajedničkih prostorija. Poduzetnici će imati na raspolaganju ugodan uredski prostor za rad, prezentacijsku dvoranu, dvoranu u kojoj će moći održavati sastanke sa svojim suradnicima i partnerima, ali i prostor za druženje i opuštanje. U sklopu uredskih prostora poduzetnicima će biti na raspolaganju korištenje multifunkcijskih uredskih uređaja i korištenje brzog interneta.

Osim korištenja poslovnog prostora, korisnicima Startup VG Inkubatora na raspolaganju će biti i korištenje savjetodavnih poslovnih usluga, te program mentoriranja od strane stručnjaka različitih profila.

Sve informacije o prijavi za korištenje prostora u startup inkubatoru možete pronaći OVDJE.

Veliki inkubator prostirat će se na dvije tisuće kvadrata površine

Program poticanja poduzetništva „Startup VG Inkubator“ svojevrsna je predfaza izgradnje i uspostave „velikog“ inkubatora. Naime, Grad Velika Gorica posljednjih godina razvila je i pripremila projekt izgradnje i uspostave „VG Poduzetničkog inkubatora“ kojim je predviđena izgradnja modernog multifunkcionalnog objekta prilagođenog poslovanju inovativnim poduzećima i startup-ovima.

Novi inkubator prostirati će se na 2.031,5 m2 GBP. Unutar samog inkubatora na dvije razine nalazit će se 31 ured za poduzetnike početnike, 24 radna mjesta u zajedničkom radnom prostoru tzv. coworking space, dvije manje dvorane za sastanke, velika modularna dvorana ukupnog kapaciteta 150 mjesta koju će biti moguće pregraditi na dva dijela po potrebi za predavanja ili održavanje konferencija, sa svom popratnom opremom i tehnikom, te 3 prostora za smještaj specijalizirane opreme (mini labovi).