°C 11

Izazivao sreću? Kod policijske postaje uhvaćen s 2,36 promila!

09.12.2019.

Juraj Odrčić

Velikogorička policija nastavila je s redovnim akcijama kontrole prometa „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“, a ovoga vikenda vozača s najvećom izmjerenom koncentracijom alkohola u krvi ulovila je pred "kućnim pragom".

U subotu u 23 sata, vozač starosti 26 godina vozio  je ulicom Matije Magdalenića u smjeru zapada te je od strane policijskih službenika zaustavljen te je izvršeno alkotestiranje koje je utvrdilo koncentraciju alkohola u organizmu od 2,36 g/kg. S obzirom na to da je ova ulica u dužini od 200 metara i sjedište goričke policije možemo pretpostaviti da ga je čekala lagana šetnjica do policijskog ležaja za otrježnjenje.  

- Istome je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola i podnijet je Optužni prijedlog Općinskom sudu u Velikoj Gorici, Prekršajni odjel, i naredbom je smješten u posebne prostorije policijske postaje do otriježnjena - javili su PP Velika Gorica.

Od 6 do 9. prosinca od 22,00 do 06,00 sati na području policijske postaje Velika Gorica, ukupno je utvrđeno dva prekršaja nedozvoljene koncentracije alkohola kod vozača kao i 15 ostalih prekršaja iz domene prometa. U istom vremenu zabilježene su i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.