Novosti Sport Događanja

Iz obiteljske kuće ukradena ženska narodna nošnja, na meti lopova i fotoaparat, alat, pumpe…

01.09.2021. / Petar Brnada

Na širem velikogoričkom području zabilježene su dvije provale u obiteljske kuće koje su se dogodile u dužem vremenskom periodu, izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Jedna od njih kuća je u mjestu Orle u koju je provaljeno u periodu od 15. lipnja do 13. kolovoza. U kući nitko ne stanuje, a u vlasništvu je 57-godišnje žene koja živi na području grada Zagreba.

Na mjestu događaja obavljen je očevid te je utvrđeno da je nepoznati počinitelj tjelesnom snagom obio i otvorio slabo zatvorena dvokrilna ulazna vrata kuće. Ispremetao je stvari te tom prilikom izvršio krađu trimera za košenje, monitora, više komada alata, razne pumpe i jedan stariji fotoaparat čime je pričinio ukupnu štetu od oko 3000 kuna.

U mjestu Ruča u vremenskom periodu od 27. srpnja do 27. kolovoza provaljeno je u kuću 66-godišnjeg muškarca, a i u ovom slučaju radi se o kući u kojoj nitko ne stanuje.

-Utvrđeno je da je nepoznati počinitelj došao do obiteljske kuće gdje je uporabom tjelesne snage obio ulazna vrata pa iz unutrašnjosti otuđio jednu žensku starinsku nošnju, odnosno žensku posavsku nošnju zelene boje te rulač za kukuruze, to jest za skidanje zrna s klipa kukuruza- rekli su nam uz velikogoričke policije te dodali da se šteta cijeni na oko 1000 kuna iako se pretpostavlja da je vrijednost same nošnje puno veća.

 

Foto: Ilustracija

Podijeli