Novosti Sport Događanja

Ilečić u mirovini, novi ravnatelji u još dvije škole

06.09.2017. / Ivana Ćurić

Nova školska godina donijela je i nova imena na čelu goričkih obrazovnih ustanova, pa su tako izabrani novi ravnatelji i vršitelji dužnosti ravnatelja u tri osnovne škole.

Novog ravnatelja u listopadu će dobiti OŠ Eugena Kvaternika gdje s ove pozicije odlazi dosadašnji ravnatelj Stanko Čudić iz privatnih razloga. U Osnovnoj školi Eugena Kumičića mandat je istekao Snježani Pavić, a novom v.d. ravnateljicom postala je dosadašnja profesorica matematike i informatike Snježana Ruklić.

Drugi profesor matematike, Stjepan Maravić, novi je ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara, on je na tom mjestu zamijenio Zdenka Ilečića koji odlazi u zasluženu mirovinu nakon 24 godine u ovoj obrazovnoj ustanovi. Na mjesto ravnatelja Zdenko Ilečić došao je 1. prosinca 1993. godine te je do kraja prošle školske godine vodio školu koja je u Zagrebačkoj županiji uvijek bila među prve tri veličinom i brojem djelatnika.

-Ono što sada mogu reći je da odlazim zadovoljan i sretan. Zadovoljan što smo svi zajedno odradili izuzetno važan posao i sretan što sam više od pola radnog vijeka proveo s tako divnim ljudima. Moj radni vijek prošao je u nastojanju da pomažem ljudima i da svojim djelatnicima budem logistika odnosno da im pomognem da što bolje odrade svoj posao, a to će svakako najbolje odraditi u dobrom ozračju. Rezultati su vidljivi… Kad ljudi idu s osmjehom na posao to je znak da škola dobro funkcionira. Kad su učitelji zadovoljni, zadovoljni su i učenici, a onda i roditelji. Rezultat svega toga je da roditelji i s drugih upisnih područja žele djecu upisati u našu školu jer već duži niz godina slovimo kao jedna od najboljih škola u Gorici, pa i u Zagrebačkoj županiji- rekao nam je sada već bivši ravnatelj OŠ Nikole Hribara Zdenko Ilečić.

Nakon 24 godine, kaže, ništa ne bih mijenjao, i opet bi sve ponovio iako je danas odnos prema učiteljima drugačiji i, kaže, sve je teže raditi u školi.

-Prije dvadesetak godina kad sam došao u školu vremena su bila drugačija. Učitelje se više cijenilo i poštivalo, a danas svi sve znaju, djecu se prepušta školi i očekuju se da će učitelj sve riješiti čarobnim štapićem, odgajati djecu, učiti ih lijepom ponašanju. Roditelji nemaju baš previše vremena za svoju djecu. Svaka čast iznimkama. Mi u školi to najbolje vidimo. Kad je problem s nekim učenikom, obično je problem u obitelji, a toga na žalost ima sve više i više.  Koliko se učitelji danas cijene vidi se i po njihovim plaćama, a ti ljudi, vjerujte, daju tristo posto od sebe… Oni su danas djeci i učitelji, ali i mame i tate… Priznat ćete da im nije lako- kaže Ilečić te dodaje kako bi umjesto silnih rasprava o reformama školstva školama puno pomoglo da im se omoguće nastavna pomagala i sredstva za stručno usavršavanje djelatnika bez čega nema napretka.

-Mi kao Gorica daleko smo iznad ostalih gradova u Županiji, ali to još uvijek nije dovoljno za normalan rad. Kad bi te okolnosti bile drugačije da se samo malo više vrednuje i cijeni rad učitelja, učitelji bi bili još motiviraniji u svom poslu, a time rezultati još bolji. Na kraju, svim učiteljima želim da usprkos svemu ostanu vjerni i predani svom poslanju i svojoj profesiji, novim ravnateljima da poštuju svoje učitelje i da im budu na raspolaganju, samo tako će uspjeti, a svojim djelatnicima zahvaljujem na svim lijepim trenucima koje smo zajedno proveli svih tih godina na tom uzvišenom poslu -zaključio je Ilečić.

Podijeli