°C 16

I ovog vikenda pojačani nadzor vozača

14.09.2017.

ivana

I u vikendu pred nama policija nastavlja s pojačanim akcijama nadzora vozača te će svaki vozač kojeg policija zaustavi tijekom kontrole prometa biti podvrgnuti alkotestu.

Već od petka, od 22:00 do 6:00 sati na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i na goričkim prometnicama, provest će se akcije "Alkohol, droge i brzina". Akcije se provode u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i dr.

-U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća-najavili su iz policije.

Tijekom preostalog vremena u dane vikenda, policijski službenici će također kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola i droga te prekoračenja brzine.