°C 2

I Krešimir Ačkar ulazi u Hrvatski sabor

21.07.2020.

Ivana Ćurić

U srijedu, 22. srpnja u 10 sati na Markovom trgu okupit će se novi saziv Hrvatskog sabora, a u saborske klupe prvi put će sjesti još jedan Velikogoričanin, dogradonačelnik i predsjednik GO HDZ-a Krešimir Ačkar.

Nagađanja da će Ačkar u saborske klupe umjesto ministra Davora Božinovića tako su i službeno potvrđena.

-Zahvaljujem građanima na potpori iskazanoj na izborima i svojoj stranci na ukazanoj prilici. Područje mog djelovanja u Saboru bit će pitanja lokalne i regionalne samouprave, prvenstveno tu mislim na zastupanje interesa naše Velike Gorice na državnoj razini te područje obrazovanja u kojem djeluje od početka svoje karijere. Uz saborske obveze i dalje ću biti na usluzi našim sugrađanima u Velikoj Gorici kroz obnašanje dužnosti zamjenika gradonačelnika-poručio je danas Krešimir Ačkar.

Uz gradonačelnika Dražena Barišića koji je osvojio izvorni mandat, Ačkar je tako drugi Velikogoričan u 10. sazivu Hrvatskog sabora. Iako se u gradskim kuloarima šuška o narušenim odnosima između dvojice čelnih ljudi našega grada, očekujemo da ta neslaganja neće utjecati na zajednički rad za boljitak naše Velike Gorice.