Novosti Sport Događanja

Hrvatska pošta: 'Krećemo s 1400 radnika, ali primamo i nove molbe za zapošljavanje'

23.05.2019. / Petar Brnada

Izgradnja Novog sortirnog centra koji predstavlja najveću kapitalnu investiciju u povijesti Hrvatske pošte vrijednu čak 350 milijuna kuna, ušla je u završnu fazu te će na ljeto započeti s radom, potvrđeno nam je iz Hrvatske pošte.

Tako će Hrvatska dobiti jedan od najmodernijih logističkih središta u Europi dok će s druge strane Hrvatskoj pošti to omogućiti bolji, brži i kvalitetniji prijenos pošiljaka, a pozitivno će utjecati i na razvoj cjelokupnog logističkog tržišta. O impozantnosti logističkog centra najbolje govori ukupna površina kompleksa koja će nakon završetka svih faza gradnje iznositi 38.200 m2 na parceli od 70.200 m2.

U sat vremena 15 000 paketa

Kako su nam kazali iz Hrvatske pošte, trenutno su, između ostalog, u tijeku radovi na unutrašnjem uređenju. Konkretno, u sortirnici se postavlja novi stroj za automatsko sortiranje paketa, koji će u sat vremena sortirati 15.000 paketa težine od 100 grama do 30 kilograma. 

Uz to, u visokom regalnom skladištu u tijeku je sastavljanje regala, a uređuju se i brojni uredski prostori te podatkovni centar.

 

Nova zapošljavanja

U prvoj fazi u Novom sortirnom centru radit će 1400 zaposlenika pošte, a u njega će se preseliti poslovanje iz Branimirove što obuhvaća administraciju i sortiranje, osim poštanskog ureda, i Harambašićeve ulice što podrazumijeva prijevoz, dok će se iz centra na Jankomiru preseliti 'hpekspres'.

Iz pošte su nam pritom potvrdili da uz djelatnike koji stižu iz centara iz Zagreba u Veliku Goricu u potrazi su za novim djelatnicima koji će raditi iz goričkog središta.

- S obzirom na razvoj i rast tržišta, a posebno paketnog dijela poslovanja, sigurno će biti dodatnih zapošljavanja i u Novom sortirnom centru. Svi zainteresirani za rad u Hrvatskoj pošti mogu poslati otvorenu molbu i svoj životopis - poručuju iz Hrvatske pošte, a to možete učiniti putem internetskih stranica Hrvatske pošte.  

Podijeli