Novosti Sport Događanja

Horvat: Gorica je zrela za promjene

22.05.2017. / Ivana Ćurić

Uz dosadašnjeg gradonačelnika u drugi izborni krug ulazi Aleksandar Horvat kao kandidat koalicije SDP-HSS-HL koji je u prvom krugu pretekao iskusnijeg Gorana Beusa Richembergha .

Malo iza ponoći nakon što su obrađena sva birališta Horvat je izjavio kako rezultati pokazuju to da Goričani žele promjene. S vijesti da ulazi u drugi krug, Horvat i njegovi stranački kolege već razrađuju strategiju kako bi što više birača pridobili u drugom krugu.

-Možemo reći da je već radno stanje u našem stožeru, počeli smo s predradnjama za nadolazeći drugi krug. Kao što smo i predviđali i što su pokazivale ankete da ulazimo u drugi krug i dalje nam nije pretjerana briga tko nam je drugi kandidat. Iz rezultata je vidljivo da Velika Gorica očekuje promjene, a jedina poražavajuća stvar je izlaznost birača-rekao je Horvat u javljanju za VGdanas i poručio kako je bitno da Goričani izađu na izbore i odabere tko će ih voditi u bolje sutra.

Kao kandidat za gradonačelnika Horvat je osvojio 17,13 posto birača odnosno 3.891 glas dok je lista SDP-HSS-HL za Gradsko vijeće dobilo 19,64 posto glasova.

-I rezultati za Gradsko vijeće pokazuju da Velika Gorica želi promjene, da je zrela za promjene i da želi nešto drugo od onog što je imala do sada. Pružamo ruku suradnje svima , osim HDZ-u, za boljitak Velike Gorice -zaključio je Horvat.

Podijeli