°C 20

HEP danas započinje s uključivanjem grijanja na području Velike Gorice

28.09.2020.

Petar Brnada

HEP-Toplinarstvo danas će započeti s uključivanjem grijanja u gradovima Zagrebu, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Iz HEP-a navode da im je za uključivanje grijanje u svim zgradama koje su spojene na toplinske sustave potrebno približno tri do četiri dana te će do kraja ovog tjedna osigurati isporuku toplinske energije za grijanje krajnjim kupcima.

-Grijanje ćemo prvo uključiti prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije. Pozivamo krajnje kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje- poručili su iz HEP-a.

Dodali su da će se ogrjevna sezona 2020./2021. završiti najkasnije 15. svibnja 2021. godine, a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima.