Novosti Sport Događanja

Groblje u Vukovini dobiva 30 grobnih mjesta, uskoro i proširenje posljednjeg počivališta u Novom Čiču

13.01.2022. / Maja Peranić

Najznačajniji građevinski zahvati na posljednjim počivalištima na području Velike Gorice ove se godine planiraju u Vukovini, Šćitarjevu, Kušancu i u Novom Čiču. Riječ je uglavnom o rekonstrukciji dotrajalih staza na grobljima te izradi novih grobnih mjesta na grobljima gdje radovi već traju, dok Novo Čiče na ljeto očekuje kompletno proširenje groblja.

Ovih dana djelatnici VG komunalca započeli su radove na izradi novih grobnih mjesta na mjesnom groblju u Vukovini. U tijeku je formiranje grobnih polja s betonskim okvirima te će kroz dva tjedna bit će dovršeno 30 novih mjesta.

-Počeli smo ovih dana s radovima budući da nam vrijeme to dozvoljava. Dečki rade intenzivno na tome. Sutra idu s prvim betonažama okvira i nastavljaju naredni rad-kaže nam voditelj Groblja Ivica Kolarec i dodaje kako je riječ o jednostrukim i o dvostrukim grobnim mjestima.

Ova etapa proširenja, kaže, zadovoljit će potrebe za narednih 10 godina, a nakon toga nastavit će se s radovima.

Nova grobna mjesta i u Šćitarjevu

Uz Vukovinu, proširenje kapaciteta ove godine očekuje i groblje Kušanec te Šćitarjevo.

-Ščitarjevo ima svoj projekt, lokacija je ograđena, a ovih dana ćemo započeti s izgradnjom pristupne staze i glavne staze unutar ograđenog prostora groblja kao i formiranjem grobnih polja i betonskih okvira da se može i dalje vršiti dodjela grobnih mjesta i pokop onih koji nemaju grobna mjesta na korištenju, a imaju smrtni slučaj-rekao nam je Kolarec dodavši kako se na tom groblju predviđa napraviti 25-30 grobnih mjesta što će biti dovoljno za naredne tri do četiri godine.

I radovi na groblju Kušanec također idu svojim tokom, prema projektu izgradnje.

-Izgrađuju se grobna polja i pristupne staze, a u fazi smo izgradnje oproštajne građevine-kazao nam je Kolarec.

Na ljeto proširenje groblja u Novom Čiču

Veći građevinski zahvat ovog ljeta očekuje groblje u naselju Novo Čiče. U tijeku je priprema projektne dokumentacije za kompletno proširenje groblja, kaže nam Josip Kolarec.

-U pripremi je izrada projektne dokumentacije za kompletno proširenje groblja u Novom Čiču. U izradi je projektna dokumentacija, nakon izrade i svega potrebnog ići će se u proširenje. Procjene su da će početkom ljeta biti prvi radovi na tom groblju-rekao nam je.

Iz VG komunalca i dalje najavljuju radove na posljednjim počivalištima naših najmilijih kako bi u svakom času osigurali dovoljan broj grobnih mjesta za redoviti ukop i dodjelu grobnih mjesta onima koji ih još nemaju.

Podijeli