°C 17

Grad: Roditeljima koji su ostali bez posla mjesečno 1000 kn pomoći po djetetu

09.04.2020.

Juraj Odrčić

Uz predstavljene mjere za poduzetništvo Grad Velika Gorica danas je predstavio i mjeru pomoći za roditelje koji su ostali bez posla uslijed ove krize zbog čega su im značajno umanjeni prihodi u kućanstvu.

- Za roditelje koji su ostali bez zaposlenja, dakle oba roditelja koji to mogu dokazati, Grad je uveo stipendiju mjesečno od 1000 kn po djetetu do okončanja krize. Ako je jedan roditelj ostao bez posla dok drugi ima netto primanja manja od 5000 kn i oni će moći ostvariti po djetetu 1000 kn mjesečno do okončanja pandemije - pojasnio je Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika.

Pomoć se odnosi na malodobno dijete ili punoljetno u redovnom sustavu obrazovanja, počevši od travnja sve do okončanja pandemije. Za ostvarivanje socijalnih mjera prijave se šalju na mail: stipendije@gorica.hr.

Grad je od prije imao i socijalnu mjeru pomoći roditeljima lošijeg socijalnog stanja koji i nadalje mogu zatražiti jednokratnu pomoć koja se isplaćivala u iznosima od 1000 do 3000 kn.

Sve do okončanja krize onim roditeljima koji moraju raditi, a nemaju gdje s vrtićkom djecom upisanu u gradske vrtiće, ostaje otvoren Dječji vrtić Velika Gorica koji će do okončanja pandemije biti besplatan. Za mjesec ožujak vrtići su radili do 16. ožujka te su roditelji dobili uplatnice na iznos od 50% redovne cijene.

- Vrijednost poduzetničkih i socijalnih mjera iznosi više od 10 milijuna kuna iz gradskoga proračuna, ove i sve druge mjere, kao i nadolazeće koje ćemo donositi u svibnju, predstavljene su klubovima vijećnika te će uskoro biti održana sjednica Gradskoga vijeća na kojima će se donijeti odluke potrebne za provođenje ovih mjera - poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.