Novosti Sport Događanja

Grad priprema fond za pomoć poduzetnicima

26.03.2020. / Juraj Odrčić

Grad Velika Gorica priprema niz mjera za pomoć građanima i poduzetnicima kojima je onemogućeno poslovanje uslijed donesenih mjera zabrane rada, a zbog sprječavanja širenja zaraze korona virusom

Grad Velika Gorica pokrenuo je korake za osnivanje Fonda iz kojeg će se isplaćivati pomoć poduzetnicima kojima je u ovom vremenu onemogućen rad. U fond će se uplatiti dva milijuna kuna, koji će se potom raspodijeliti temeljem javnog natječaja.

Osim toga, na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, koja se zbog poznatih okolnosti, održava elektronskim putem, trebale bi biti donesene mjere za pomoć građanstvu. Gradonačelnik Gradskom vijeću predlaže odgodu plaćanja komunalne naknade svim građanima kao prvu fazu te oslobađanje plaćanja roditeljskih uplata za dječje vrtiće i produženi boravak u školama. Za ožujak, dok su djeca pohađala vrtić pola mjeseca, uplata će biti umanjena za 50 %, a od travnja se vrtić do daljnjeg neće plaćati.

Vezano uz odgodu plaćanja komunalne naknade, riječ je o prvom koraku, a potom će se donijeti i mjere o otpisu komunalne naknade. Poslovnim objektima, kojima je naloženo zatvaranje, Grad će u sljedećim danima omogućiti i dodatne mjere kojima će pokušati olakšati njihovo buduće poslovanje. Dodatne mjere rasterećenja, Grad će predložiti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja će biti održana za deset dana.

- Važno je sačuvati zdravlje i učiniti sve na sprječavanju širenja zaraze, no isto tako je važno voditi računa o očuvanju svakog radnog mjesta i o pomoći našim gospodarstvenicima kojima je zbog nastale situacije u zemlji onemogućen rad. Moramo zajedno promišljati o svemu i učiniti sve kako bismo u tome uspjeli – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Podijeli