Novosti Sport Događanja

Grad ponosan na uspjehe paraatletičara: Šandor i Sobočan ambasadori su Velike Gorice!

15.06.2021. / Maja Peranić

Za velikogoričke sportaše Velimira Šandora i Natašu Sobočan, koji su se oboje s Europskog paraatletskog prvenstva u Poljskoj vratili ovojivši izvrsne rezultate, Šandor s brončanom medaljom oko vrata, a Sobočan s osvojenim trećim mjestom, jutros je u Gradskoj upravi priređen svečani prijem. Ponosni na nove velike uspjehe sportaša s invaliditetom koje iz natjecanja u natjecanje ostvaruju, mogu biti svi građani, a danas je to posebno istaknuo gradonačelnik Krešimir Ačkar koji ih je ovom prilikom i prigodno darovao čestitavši im na njihovim uspjesima.

- Iznimno smo ponosni i zahvalni našem Velimiru i našoj Nataši na iznimnim rezultatima ostvarenim u Poljskoj. Ti ljudi ne samo da su ambasadori Gorice i zaslužni za promidžbu našega grada nego i svim ljudima koji imaju poteškoće daju jedan dodatni motiv, smisao, pomiču granice i želim im i u svoje osobno ime i ispred Grada na tome svemu zahvaliti-rekao je Ačkar dodavši kako Grad Velika Gorica i dalje želi biti podrška na tom njihovom putu kroz maksimalnu infrastrukturalnu podršku kako bi im olakšali ostvarivanje svih budućih rezultata.

Šandor: Cilj je medalja u Tokiju

Velimir Šandor, postigao je izvrsne rezultate na Europskom natjecanju u Poljskoj osvojivši brončanu medalju, a uskoro se sprema za odlazak na Paraolimpijske igre u Tokio.

- Jako sam zadovoljan natjecanjem u Poljskoj i to je bila samo jedna stepenica prema Tokiju. Imao sam dobrih 6 hitaca, na žalost niti jedan se nije „odlijepio” dalje od 10 metara, ostaje žal što niti jedan nije odletio dalje od 20 metara, ali to spremam za Tokio. Dobro radimo i ovo je vrhunac sezone, vjerujem da će tamo biti bolje. Konkurencija je izuzetno jaka, ali nadam se da ćemo se vratiti s nekom medaljom- kazao je Šandor.

Jedan od najvećih svojih uspjeha u sportskoj karijeri postigla je velikogorička atletičarka Nataša Sobočan. Njezin uspjeh na proteklom prvenstvu sve je ugodno iznenadio, a nada se i plasmanima na nova natjecanja.

- Zadovoljna sam nastupom i rezultatom, dugo smo se spremali i trebala sam preskočiti više stepenica za plasman na to natjecanje. Sada mi je san da se dalje plasiram na natjecanja, nije mi stran nastup na paraolimpisjskim igrama jer sam već nastupala, pa se nadam da ću se plasirati na one iduće u Parizu-rekla je Sobočan.

Gradovi jedini financijski pomažu sportaše s invaliditetom

Velimir i Nataša istaknuli su zahvalnost Gradu Velikoj Gorici koja ih kontinuirano prati na njihovom sportskom putu. Šandor je kazao kako je upravo lokalna samouprava u Hrvatskoj, na žalost, jedini financijski podupiratelj profesionalnih sportaša s invaliditetom kojima je borba do trona, i ovakvih sjajnih rezultata, slažu se svi, teža nego sportašima bez invaliditeta.

Istaknula je to i predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice Mirjana Lučić dodavši kako je konačno netko prepoznao što sve sportaši rade kako bi postizali takve rezultate.

- Ono što bih voljela je da se sport s osobama s invaliditetom još više cijeni, prepoznaje kako bi stvorili još Velimira, još Nataša i svih drugih sportaša i da Gorica bude jedan od najprepoznatljivijih gradova osoba s invaliditetom. To je moj cilj kao predsjednice i u suradnji s Gradom i novim gradonačelnikom, želimo ostvariti da ovakva primanja u Gradu budu češća-kazala je Lučić.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar kazao je kako će Grad Velika Gorica i dalje ulagati u svoje sportaše na koje je izuzetno ponosan, što je vidljivo i kroz novu infrastrukturu zbog koje će Velika Gorica uskoro biti i domaćin pripremnom natjecanju Hrvartske paraolimpijske reprezentacije pred odlazak u Tokio. Devet najboljih paraolimpijaca iz cijele Hrvatske nastupit će u Velikoj Gorici, 25. srpnja.

Galerija slika

Grad ponosan na uspjehe paraatletičara: Šandor i Sobočan ambasadori su Velike Gorice! Grad ponosan na uspjehe paraatletičara: Šandor i Sobočan ambasadori su Velike Gorice! Grad ponosan na uspjehe paraatletičara: Šandor i Sobočan ambasadori su Velike Gorice! Grad ponosan na uspjehe paraatletičara: Šandor i Sobočan ambasadori su Velike Gorice! Grad ponosan na uspjehe paraatletičara: Šandor i Sobočan ambasadori su Velike Gorice! Grad ponosan na uspjehe paraatletičara: Šandor i Sobočan ambasadori su Velike Gorice!

Podijeli