Novosti Sport Događanja

Grad objavio Natječaj: Za projekte zaštite okoliša i prirode udrugama na raspolaganju ukupno 100 000 kuna

18.01.2022. / Maja Peranić

Grad Velika Gorica raspisao je javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga u području zaštite okoliša i prirode u 2022. godini. Natječaj je vrijedan 100 000 kuna, a pojedini prijavitelj po projektu može ostvariti potporu od 3 000 do 20 000 kuna.

Pozivaju se stoga udruge koje su programski usmjerene na rad u području zaštite okoliša i prirode na području Grada Velike Gorice, da podnesu prijavu za ostvarivanje financijske podrške Grada u njihovim programima i projektima za 2022. godinu.

Prioritetna područja ovog Natječaja obuhvaćaju: razvoj inovativnih modela, tehnologija i rješenja u zaštiti prirode i okoliša, utemeljenih na načelima održivog razvoja, osobito u području povećanja energetske učinkovitosti, korištenja obnovljivih izvora energije i ekološkog graditeljstva; očuvanje i revitalizaciju zaštićenih prirodnih područja, i drugih prirodnih vrijednosti; detekciju onečišćenih lokacija i onečišćivača na području Grada, čišćenje „divljih“ odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje njihovog ponovnog nastajanja; edukaciju građana, naročito djece i mladih, o zaštiti prirode i okoliša, osobito o prethodno navedenim temama, održavanjem radionica, tribina, konferencija, sajmova i drugih manifestacija te izradom tiskanih i elektroničkih edukacijskih materijala; te ostale aktivnosti Korisnika koje pridonose zaštiti i očuvanju prirode i okoliša.

-Ukupno planirana vrijednost Javnog natječaja je 100.000,00 kuna. Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je od 3.000,00 kuna do najviše 20.000,00 kuna, a planira se ugovoriti dodjela financijskih sredstava za okvirno 6 programa/ projekata-ističu iz Grada.

Također, svaki natjecatelj u okviru Javnog natječaja može podnijeti samo jednu prijavu za financijsku podršku programu/projektu za razdoblje provedbe do 31. 12. 2022. godine.

Rok za prijavu na Javni natječaj je do 15. veljače do 15 sati, a prijave se dostavljaju isključivo na propisanim obrascima, koji su zajedno s Uputama za prijavitelje, dostupni na mrežnim stranicama Grada Velike Gorice: www.gorica.hr.

Podijeli