Novosti Sport Događanja

Gorički vatrogasci s požarišta: Svi se držimo skupa

18.07.2017. / Ivana Ćurić

Vatrogasci na području Splita ulažu nadljudske napore da ugase požare koji prijete stanovnicima, a među njima su gorički vatrogasci.

Nakon što su raspoređeni na požarišta u Tugarama vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice primili su se posla. Iza njih je naporan prvi dan jer kad se bori s vatrom nema odmora. Gasili su požar raslinja i trava uz ceste, vatru koja je zahvatila dvije kuće, osiguravali teren kako bi spriječili širenje požara i drugo.

- Trenutno smo u naselju Srinjine nedaleko Tugara. Kanaderi su nam pomagali ugasiti požar koji je za sada lokaliziran, ali ima još dima. Dio dečkiju i daje gasi vatru s ostalim ekipama. Dvije kuće su nagorjele, ali se spriječilo daljnje širenje vatre u naselje - rekao nam je Danijel Kukor u kratkom javljanju sa splitskog požarišta.

Najvažnije je da su tamnošnji stanovnici dobro, kao i sami vatrogasci, te zajedno djeluju u kriznoj situaciji. Svi gorički vatrogasci su dobro, kaže Kukor.

-Dečki su dobro, dobili smo jesti i vode, domaćini nas obilaze iako nemaju struje i frižideri ne rade, ali ljudi se trude maksimalno, idu u susjedna sela po led i hladnu vodu, čak i u Omiš. Svi se držimo skupa- dodao je gorički vatrogasac iz DVD-a Turopolje.

 

 

(foto: Dejan Zubec / DVD Kurilovec; Danijel Kukor/DVD Turopolje)

 

Galerija slika

Gorički vatrogasci s požarišta: Svi se držimo skupa Gorički vatrogasci s požarišta: Svi se držimo skupa Gorički vatrogasci s požarišta: Svi se držimo skupa Gorički vatrogasci s požarišta: Svi se držimo skupa Gorički vatrogasci s požarišta: Svi se držimo skupa

Podijeli