Novosti Sport Događanja

Gorički vatrogasci: „Poštujte žurne službe i napravite im mjesta za prolazak, time i vi spašavate živote!“

03.08.2021. / Petar Brnada

Zbog sudara osobnog automobila i vozila Hitne pomoći koji se kod Virovitice dogodio u ponedjeljak poslijepodne, pri kojemu su poginuli medicinska sestra i pacijentica, a ozlijeđeni su vozač i liječnica, Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica uputila je apel svim vozačima da poštuju žurne službe i naprave im mjesta za prolazak tj. hitni koridor jer, kako ističu, i na taj način se spašavaju životi.

Ova nesreća, kažu gorički vatrogasci, pokazuje sve razmjere opasnosti u kojima se nalaze kolege u žurnim službama te sami dolazak i odlazak do mjesta nesreće je visokorizičan jer vozačka kultura još nije na toj razini da se dovoljno poštuje plavo svjetlo.

-Duboko potreseni viješću o teškoj prometnoj nesreći kod Virovitice u kojoj su život izgubile kolegica iz HMS-a i pacijentica, suosjećamo s njihovim obiteljima i izražavamo iskrenu sućut. Naše misli i naša srca su uz vas. Zato molimo sugrađane da poštuju žurne službe i naprave im mjesta za prolazak tj. hitni koridor jer i Vi spašavate živote svojom reakcijom.  Ozlijeđenima želimo brz oporavak- poručili su iz JVP-a.

Podijeli