Novosti Sport Događanja

Gorički ugostitelj iskreno: Nisam zaražen, no evo zašto smo zatvorili

27.03.2020. / Juraj Odrčić

Velikogorički ugostitelji koji se bave pripremanjem hrane početkom krize uzrokovane koronavirusom prilagodili su svoje poslovanje te se okrenuli prema dostavi, o čemu smo pisali ovdje, no u međuvremenu s toga popisa već dva restorana su obustavila poslovanje. Svoj prekid rada objavila je i Pizzeria Ziher nakon čega se proširio trač da je razlog zaraza koronavirusom, a na što je iskrenom novom objavom reagirao vlasnik Denis Obadić - Ziher.

- Za one znatiželjne ili one koji se brinu, a i ostale koji mogu u svojoj glavici napraviti svakakve scenarije jer već čujem dosta izmišljotina oko ovog zatvaranja odmah da pojasnim - nitko iz Bistroa Ziher nema korona virus! A ja Ziher, sam u samoizolaciji bez ikakvih simptoma već 4 dana jer sam bio u doticaju sa zaraženim, tako da drugi zaraženi tko god da je u našoj Gorici nisam ja niti itko iz Zihera - krenuo je Denis objašnjavajući kako ne želi da se 13 radnika izlaže zarazi naročito u dostavi koja danas ne može biti 100% sigurna.

Nakon uvodnih riječi svojim primjerom pokazao je Obadić u kakvom su danas položaju ugostitelji te kako neodlučnost države u konkretnim mjerama pomoći primorava sve više objekata na zatvaranje.

- I još jedan "mali" razlog je da 13 ljudi na plaći plus najam, knjigovođa, čistačica režije, a prihodi su pali ispod razumne i moguće situacije za poslovanje! Doslovno gubimo cca 4.000kn dan bez da ubrojim kredit. Tako da s državom koja nije konkretna sa svojim planovima te pomoći i sve odluke donose sporo, a naš brod tone brzo! Je*** lovu u ovoj situaciji, ali niti želim ispasti glup i financijski zakopati sebe i svoju obitelj! - kaže Ziher, s porukom svim svojim sugrađanima:

- Budite doma, čuvajte se i razvalit ćemo ovo i uskoro kada smislimo neki model krećemo ispočetka... I molim budite dobri ljudi, brižni, puni ljubavi, strpljenja i razumijevanja jer nitko nije kriv za ovu situaciju, a na žalost svi upiru prstom i stvaraju još veću brigu i štetu sebi i ljudima oko njih - poručio je.

Podijeli