Novosti Sport Događanja

Gorički ogranak "Naprijed Hrvatska" podržava Barišića

17.05.2017. / Ivana Ćurić

Stranka "Naprijed Hrvatska-progresivni savez" čiji je ogranak osnovan u Velikoj Gorici prije dvije godine priopćila je razloga zbog čega ih nema na izbornim listama za lokalne izbore.

Prevelik broj kandidata i kandidacijskih lista ,kažu, samo se negativno odražava na volju birača da pristupe izborima čemu nisu htjeli pridonijeti.

-Smatramo da je preveliki broj kandidacijskih lista na svim nivoima, kako za izbor gradonačelnika tako još više za gradsko vijeće, vijeće gradskih četvrti i mjesne odbore što izaziva kod birača veću neodlučnost što ima za posljedicu manji postotak izlaska na izbore. Također za mjesto gradonačelnika realno bi bilo očekivati tri-četiri kandidata koji su uspješni u privatnom i poslovnom životu, i pokazali da mogu voditi sustav, a ne samo da su čelnici strana-izjavio je Nikica Dujmović, predsjednik goričkog ogranka "Naprijed Hrvatska".

Dujmović ističe i kako veliki broj kandidacijskih lista pokazuje da je kod manjih stranaka prisutna prevelika – nerealna želja, pod svaku cijenu, za pozicijama u izvršnoj vlasti, a kod velikih stranaka samouvjerenost u svoju sposobnost.

-Ovakav pristup pokazuje da je borba za „fotelje“ na prvom mjestu, a programske orijentacije stranaka i sposobnosti kadrova manje važna. Postavlja se samo pitanje kako će funkcionirati gradonačelnik i gradsko vijeće u kojem bi bili zastupnici vezani u pet-šest različitih koalicija, a nije nam ni nepoznata činjenica da su često svi protiv svih prijedloga koji nisu niknuli iz njihovih stranaka Mi nismo takvi, izlaskom na ove izbore samo bi pridonijeli negativnom učinku prevelikog broja kandidacijskih lista -pojašnjava Dujmović.

Iz Progresivnog saveza tvrde kako je vrijeme da se napravi zaokret na goričkoj političkoj sceni i da sam grad i svi projekti koji pridonose boljitku svih stanovnika budu na prvom mjestu, bez obzira tko projekte predlaže.

-Zbog svega navedenog odluka je da na ove lokalne izbora ne izlazimo, ali da podržavamo Dražena Barišića za gradonačelnika radi nastavka kontinuiteta u upravljanju našim gradom -zaključili su iz stranke.

Podijeli