°C 19

Gorički maturanti uživaju na norijadi

22.05.2018.

Petar Brnada

Norijada je i ove godine ispred Srednje škole Velika Gorica okupila veliki broj veselih maturanata koji su došli proslaviti kraj svoj srednjoškolskog obrazovanja.

Ovog puta ispred škole su se počeli okupljati nešto kasnije nego inače, iza 9 sati, a i organizacija je bila malo drugačijeg formata zbog građevinskih radova oko bazena pa je stoga DJ-pult premješten ispred ulaza u školu tako da su maturanti bili primorani na druženje i plesanje ispred same škole.

Kreativnih i komičnih natpisa na majicama svih boja nije nedostajalo ni ove godine, baš kao ni zviždaljki koje su parale uši sviju okupljenih.

Da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinuli su se redari te dvije srdačne patrole goričke policije koje su se jedva mogli obraniti od upornih maturanata željnih zajedničkih fotografija.

Gimnazijalci, ekonomisti, frizeri, automehaničari, elektrotehničari i brojni drugi srednjoškolci zajedno su proslavili završetak jednog nezaboravnog i lijepog razdoblja života iako su im mišljenja oko napuštanja škole bila podijeljena.

Naime, dok je jedan dio maturanata već sada bio svjestan da će im nedostajati profesori i zabavna srednjoškolska svakodnevica te druženja s dugogodišnjim prijateljima, bilo je i onih koji su jedva dočekali ovaj dan, kako kažu, umorni i iscrpljeni od protekle četiri školske godine.

Uz različite osjećaje prema završetku srednje škole, mišljenja su im podijeljena i oko nastavka svog obrazovanja te budućnosti koja ih čeka.

-Upisat ću Učiteljski fakultet u Zagrebu, to mi je želja- otkrila nam je Klara iz Gimnazije Velika Gorica dok je njena kolegica Martina iskreno priznala da još uvijek ne zna kojim će putem krenuti i da puno toga ovisi o polaganju državne mature koja je pred njima.

Gimnazijalke iz drugog razreda priznale su da će vrlo vjerojatno, kao i većina njihovih kolega, upisati Ekonomski fakultet no tada su se u priču ubacile još dvije kolegice, od kojih je jedna ponosno istaknula da će upisati FER  dok je druga naglasila novinarstvo kao najveću želju.

Bilo je tu šale i na vlastiti račun pa su tako pojedinci tvrdili da neće upisivati fakultet nego će posao i sreću potražiti negdje u inozemstvu s obzirom na trendove koji trenutno vladaju u hrvatskom društvu.

Poticajno je bilo čuti i iskustva maturanata iz strukovnih škola koji su uvjereni kako posla ima, ako su ljudi voljni raditi.

-Nemam namjeru napustiti državu nego želim ostati u Hrvatskoj. Zahvaljujući odrađenoj praksi u jednoj tvrtki sada mi se nudi i stalan posao što ću naravno prihvatiti. Vjerujem da ima posla, pogotovo u strukovnim zanimanjima- rekao nam je novopečeni automehatroničar Ivan.

Maturanti se ispred škole nisu dugo zadržali, najveći broj njih putem Zagreba je krenuo nešto prije 11 sati kako bi sudjelovali u velikoj povorci maturanata koja kreće s Trga bana Josipa Jelačića i već tradicionalno završava na Bundeku gdje će „noriti“ sve do večernjih sati.

Iako je i ovog puta, gotovo kao i svake godine, u jutarnjim satima palo malo kiše, čini se kako će ih na Bundeku vrijeme idealno poslužiti, a mi se nadamo da će barem malo pripaziti na konzumaciju svega onoga što su ponijeli sa sobom bez obzira što je danas za njih veliki dan i što imaju svako pravo „noriti“ baš kao i sve brojne generacije maturanata prije njih.

Galerija slika

Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi Gorički maturanti uživaju na norijadi