Novosti Sport Događanja

Goričani osvojili treće mjesto na prvenstvu Hrvatske u graničaru

06.08.2022. / Redakcija

Na državnoj završnici Telemach Dana sporta ekipa ŠSD Tur iz Velike Gorice osvojila je broncu u graničaru. U napetoj utakmici za treće mjesto mladi Goričani bili su bolji od ekipe iz Križevaca. Državni prvaci u graničaru su ekipe Vatreni zmajčeki iz Preloga i Gromovi iz Petrinje. Ekipa Priločanci, osvojili su srebro u godištu 2011. i mlađi.

Rijeka je ovih dana ugostila 750 sudionika državne završnice sudjelovalo je u sportskim natjecanjima, uz osiguran smještaj i prijevoz HŽ putničkog prijevoza, u potpunosti besplatno. Riječ je o djeci godišta 2013. i mlađi i 2011. i mlađi,
Pobjednici u graničaru plasirali su se na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

- Djeca itekako ozbiljno shvaćaju ovo natjecanje. To se pogotovo odnosi na onu djecu koja se ne bave sportskim aktivnostima. Za njih je ovo svjetsko prvenstvo. Predstavljanje svoje škole je jedinstvena prilika da se pojaviš na ovakvom nacionalnom natjecanju - istaknuo je Ivica Herceg, voditelj ekipe iz Velike Gorice.

Telemach Dan sporta su sportsko-edukativna događanja koja su ove godine održana u 26 gradova u svim županijama i okupila 31.000 sudionika. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i tako jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu.

Podijeli