°C 15

Gorica bez novozaraženih, općina Orle bilježi jedan novi slučaj, a županija ukupno šest

16.09.2020.

Petar Brnada

U Velikoj Gorici u protekla 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, potvrdili su iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Nažalost, isto se ne može reći i za Zagrebačku županiju, no dobra vijest je da je u županiji ponovno više izliječenih nego novooboljelih.

Naime, u odnosu na podatke od jučer oboljelo je šest osoba (jedna u Gradu Samoboru, dvije u Gradu Sveti Ivan Zelina te po jedna u Općini Klinča Sela, Općini Orle i Općini Rugvica), a izliječeno je 15 osoba.

Od šest novooboljelih osoba dva su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s privatnom proslavom, jedan sa zarazom u zdravstvenom sustavu, dok je za dva slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 58 osoba.

-U samoizolaciji je jedan razred OŠ Rugvica zbog pozitivnog učenika te jedna vrtićka skupina u vrtiću Velikoj Gorici zbog pozitivne odgajateljice. Epidemiološka obrada je u tijeku- priopćili su iz Županije. Što se tiče spomenutog velikogoričkog vrtića, riječ je o slučaju o kojemu smo izvijestili u utorak.