Novosti Sport Događanja

Google Street View automobil prošao Goricom, je li vas snimio?

15.04.2021. / Maja Peranić

Google Street View automobili ovog proljeća su ponovo započeli obilaziti gradove i ceste diljem Hrvatske s ciljem ažuriranja fotografija na Google kartama. Mi smo ga spazili i u našem gradu.

Nakon 10-ak godina Google Street View ponovo snima Hrvatsku. Posljednji je puta našim gradovima i cestama prošao 2012.godine, a najavljeno je bilo da će ovog proljeća započeti novi obilazak i snimanje postojećeg stanja.

Infrastruktura u gradovima i među gradovima s vremenom se mijenja i razvija, svoj trag na žalost ostavljaju i prirodne katastrofe pa Google redovito provodi ažuriranje svojih fotografija. Upravo te fotografije od velike su pomoći putnicima da se orijentiraju prilikom dolaska u nepoznata okruženja.

Street View je popularna značajka Google karata dostupna u više od 220 zemalja širom svijeta, pa čak i u dijelovima Arktika i Antarktike. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu razgledavati različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva. Dostupna je i u aplikacijama Google Earth i Google kartama za mobilne uređaje.

U Hrvatskoj je usluga Street View dostupna od 2012. godine i stalno se ažurira kako bi omogućila što vjerniju sliku stvarnosti. Osim ulica i cesta, Google je fotografirao i pješačke zone hrvatskih gradova i drugih mjesta do kojih automobili nemaju pristup, kao što je splitska Riva ili Stari grad u Varaždinu, piše poslovni.hr.

Ovih dana automobil je prošao i Velikom Goricom. Mi smo ga susreli u samom centru grada, a zasigurno je „pročešljao” svaki kutak te širu okolicu. Je li možda snimio i vas?

Podijeli