Novosti Sport Događanja

FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom

04.09.2021. / Petar Brnada

Ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije točno u 5 sati Velikogoričani su prve subote u rujnu krenuli na ovogodišnje pješačko zahvalno hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj.

 Ovo posebno, jubilarno 30. hodočašće, okupilo je veliki broj naših sugrađana kojima se cijelim putem pridružuju novi hodočasnici. Prvo odmaralište za hodočasnike tradicionalno je uslijedilo u Ščitarjevu gdje su ih mještani kao i prijašnjih godina srdačno dočekali s obilnim doručkom.

Kava, čaj, voda, hot dog, sendviči, makovnjača, orahnjača, banane, jabuke... samo su dio bogate ponude mještana. Povodom 30. obljetnice zavjetnog hodočašća svi sudionici danas su dobili na dar krunice i narukvice kao i tekst o povijesti hodočašća te savjete kako moliti krunicu.

Put nastavljaju koračanjem po autocesti pa dalje sve do Soblinca, nakon čega slijede rutu Kašina- Laz- Marija Bistrica.

Sveta misa u svetištu Majke Božje Bistričke slavit će se u 18 sati.

Galerija slika

FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom FOTO Velikogoričani na 30. hodočašću u Mariju Bistricu: Nakon doručka u Šćitarjevu put nastavili autocestom

Podijeli