Novosti Sport Događanja

FOTO Slovenski vatrogasci s autoljestvama na Novu godinu stigli u pomoć Velikoj Gorici

01.01.2021. / Petar Brnada

Pomoć potresom pogođenim područjima i dalje se slijeva sa svih strana. Nastradaloj Banovini i okolici bratski su ruku pružile brojne susjedne zemlje pa tako pomoć u raznim oblicima već danima stiže i iz Austrije i Slovenije te ostalih zemalja.

Veliki potres koji je u utorak dobrano potresao i Veliku Goricu i okolicu ostavio je svoje tragove i na području grada. Oštećeno je na desetke objekata pa vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe i lokalna dobrovoljna vatrogasna društva rade punom parom. Njima su danas, baš na Novu godinu u pomoć stigle kolege iz slovenskog Prostovolnog gasilskog društva Trebnje kako bi im pomogli u saniranju opasnih dimnjaka koji su oštećeni u potresu.

S potpuno novim autoljestvama koje su iz tvornice izašle prije nekoliko mjeseci slovenske kolege trenutno su na intervenciji u Kurilovečkoj ulici s vatrogascima iz DVD-a Gradići. U Veliku Goricu stigla su tri vatrogasca-operativca iz Trebnja, vozači i strojari koji će se izmjenjivati kod upravljanja ljestvom, dok po dvojica naših vatrogasaca idu gore i ruše i skidaju dimnjake. Vatrogasnu zajednicu Velike Gorice i PGD Trebnje veže dugogodišnje prijateljstvo pa su se rado odazvali pozivu naših vatrogasaca.

Kako nam je kazao vatrogasac Urban Hren, poziv za pomoć dobili su jučer navečer, a prema planu ostaju tu do nedjelje kada se zbog službenih obaveza moraju vratiti u Sloveniju. Sve u svemu, bit će od vrlo značajne pomoći s obzirom da JVP Velika Gorica raspolaže samo jednim autoljestvama (što je u normalnim okolnostima i više nego dovoljno) koje su također non stop u pogonu, a još je puno dimnjaka potrebno sanirati.

Svima njima na terenu rukovodi Ivan Sesvečan, zapovjednik DVD-a Gradići, koji nam je kazao da su na lokaciji već 45 minuta, a imaju dosta posla s obzirom da treba skinuti cijeli dimnjak koji teži oko dvije tone.

-Puknuo je u podnožju pa imamo još dobrih sat vremena posla i onda idemo dalje prije nego nas noć uhvati da barem još dvije lokacije riješimo u Kolodvorskoj. Ako nas ne uhvati jaka noć imamo još Veliku Mlaku i Mičevec na tri lokacije za odraditi pa sutra od 8 nastavljaju dalje prema prioritetima. Neizmjerno sam zahvalan kolegama iz Slovenije, nemam riječi kojima bih dovoljno iskazao zahvalnost. Pokazali su veliko srce- rekao je zapovjednik Sesvečan.

Napomenimo da iz JVP Velika Gorica apeliraju na sve građane kojima dimnjaci nisu teško oštećeni i na kojima su rasklimane primjerice 2-3 cigle da ih pokušaju sami sanirati. Naime, još uvijek imaju iznimno veliki broj objekata po gradu koje moraju sanirati sukladno prioritetima, pa građane mole za razumijevanje i strpljenje. Poručuju da se stavljaju na raspolaganje svim građanima našeg grada i da će se odazvati na svaku intervenciju, ali i mole da se ne pozivaju bez realne potrebe.

Galerija slika

FOTO Slovenski vatrogasci s autoljestvama na Novu godinu stigli u pomoć Velikoj Gorici FOTO Slovenski vatrogasci s autoljestvama na Novu godinu stigli u pomoć Velikoj Gorici FOTO Slovenski vatrogasci s autoljestvama na Novu godinu stigli u pomoć Velikoj Gorici FOTO Slovenski vatrogasci s autoljestvama na Novu godinu stigli u pomoć Velikoj Gorici FOTO Slovenski vatrogasci s autoljestvama na Novu godinu stigli u pomoć Velikoj Gorici FOTO Slovenski vatrogasci s autoljestvama na Novu godinu stigli u pomoć Velikoj Gorici FOTO Slovenski vatrogasci s autoljestvama na Novu godinu stigli u pomoć Velikoj Gorici FOTO Slovenski vatrogasci s autoljestvama na Novu godinu stigli u pomoć Velikoj Gorici FOTO Slovenski vatrogasci s autoljestvama na Novu godinu stigli u pomoć Velikoj Gorici

Podijeli