Novosti Sport Događanja

FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima

30.04.2021. / Redakcija

Predsjednik Vlade RH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković posjetio je u petak poslijepodne Veliku Goricu gdje je održan susret s kandidatima HDZ-a u Zagrebačkoj županiji te predstavnicima gradova i općina Zagrebačke županije.

Povodom početka službenog dijela kampanje za predstojeće lokalne izbore, Velika Gorica je bila domaćin susreta HDZ-ovih izbornih kandidata za gradonačelnike, načelnike i župana Zagrebačke županije. Premijera Plenkovića dočekao je v.d. gradonačelnika Velike Gorice, ujedno i kandidat HDZ-ove koalicije za gradonačelnika, te predsjednik velikogoričkog HDZ-a Krešimir Ačkar.

Zahvalivši Vladi RH na čelu s premijerom Plenkovićem, Ačkar je podsjetio na veliku suradnju, odnosno sinergiju koju je Velika Gorica ostvarila s Vladom u protekla četiri mjeseca kada su je zadesile pandemija i razoran potres istaknuvši kako je upravo bezuvjetna pomoć Vlade bila razlogom normalizacije života u našem gradu.

-Kada je teško tada se poznaju prijatelji, a nama je tada bilo teško jako, mi smo dobili ruku potporu i rješenje za situacije koje sami ne bi nadišli. U proteklih nekoliko mjeseci, u 4 mjeseca, preko 32 milijuna kuna u Veliku Goricu je stiglo potpore od Vlade RH i EU fondova. Grad Velika Gorica uistinu postaje ono što svaki naš Turopoljac i Velikogoričanin želi, a to je najpoželjnije mjesto za život u Republici Hrvatskoj. Ja se zahvaljujem Vladi na čelu s našim premijerom, molim da nas i dalje pratite u ovim projektima, a mi kao građani i kako Turopoljci kažu: uvijek ćemo mučeći i ponizno doživljavati svaku onu situaciju i zahvalno tražiti samo ono što nam pripada za dobrobit naših sugrađana. Hvala vam lijepa - rekao je Ačkar.

Župan Stjepan Kožić uvjeren je u snagu HDZ-a i partnera pred lokalne izbore. Istaknuvši kako takva politika već godinama osigurava napredak na području Zagrebačke županije koja je danas u samom vrhu po razvijenosti, a i u narednim godinama, novim planiranim projektima taj trend se, kaže župan, namjerava nastaviti.

-To su projekti koji su realni koji će se dogoditi, to nisu priče, a da je to tako govori ono što smo u dosad radili. Uz to velik broj naših načelnika i gradonačelnika također sa svojim programima će biti ti koji će ne samo nastaviti mandate nego i značajniji broj koji trenutno nisu, ali u budućem vremenu na izborima 16.5. to će postati. I to zato što rade i što se orijentiraju na realizacije svih tih programa, poboljšat će kvalitetu života u svim našim općinama i gradovima, i bit ćemo jedna od najrazvijenijih županija u Republici Hrvatskoj. Da je to tako govori niz statističkih podataka i trenutno spadamo u vrh u Republike Hrvatske. Želim da još malo izdržimo i svi se mobiliziramo i to 16. svibnja navečer zajedno s predsjednikom stranke i premijerom proslavimo - kazao je župan Kožić.

Premijer Plenković izrazio je podršku svim kandidatima HDZ-a i stranačkih partera za predstojeće lokalne izbore na području županije istaknuvši posebno župana Stjepana Kožića, doajena među županima, i v.d. gradonačelnika Velika Gorice i saborskog zastupnika Krešimira Ačkara kao kvalitetne i dokazane kadrove koji će osigurati napredak kako Zagrebačkoj županiji tako i Velikoj Gorici.

-Velika nam je čast podržati našeg kandidata Stjepana Kožića. Našeg doajena među županima s velikom iskustvom u upravljanju ovom županijom koja je ostvarila ogroman napredak u nekoliko njegovih mandata, stoga sam uvjeren da će uz snažnu potporu HDZ-a i naših koalicijskih partnera na ovim izborima dobiti i najveću potporu birača Zagrebačke županije. Podržavam i našeg saborskog zastupnika Krešimira Ačkara za gradonačelnika Velike Gorice, koji se dokazao i u ranijim mandatima i koji će s novom energijom, novim programom, upravo na tragu njegove ključne poruke "Gorica je Velika" dati doprinos razvoju ovoga grada koji ima sada oko 80 000 stanovnika - kazao je Plenković.Vlada RH provodi politiku HDZ-a, u pogledu ravnomjernog regionalnog razvoja i snažne potpore svim jedinicama lokalne i područne samouprave, istaknuo je premijer. Kazao je kako je u proteklim godinama ostvaren sustavan dijalog među županima, gradonačelnicima i načelnicima bilo da se radilo od pitanjima zakonskog, proračunskog ili projektnog karaktera. Komunikacija se provodi i s Udrugom Gradova na čelu sa Željkom Turkom te sa Zajednicom kako bi se pronašla rješenja s ciljem ravnomjernog razvoja. Premijer je tako podsjetio rezultate provedenih mjera decentralizacije čime su značajno povećani prihodi Županija, Gradova i Općina. Na godišnjoj razini imaju 230 milijuna kuna prihoda više, dogovoreno je 500 milijuna eura europskih projekata, a za očuvanje radnih mjesta u Zagrebačkoj je županiji osigurano 546 milijardi kuna.

-Učinili smo puno i na decentralizaciji spojivši urede državne uprave sa Županijama. U pogledu fiskalne decentralizacije napravili smo iskorak bez presedana, naše Županije, Gradovi i općine od 2017. imaju 3,3 milijardere kuna prihoda više. U konačnici naša projektna suradnja bilo da je kroz proračun, kroz europska sredstva, kroz aktivnosti javnih poduzeća, omogućuje svim gradovima Hrvatske pa tako i Zagrebačkoj županiji da se snažno razvije. Na tom tragu u pogledu proračunskih prihoda osigurali smo više od 230 milijuna kuna prihoda više na godišnjoj razini za županije, gradove i općine pa je ovdje do sada dogovoreno 500 milijuna eura europskih projekata, a za očuvanje radnih mjesta za 46 tisuća radnika u Zagrebačkoj županiji osigurali smo 546 milijuna kuna-kazao je premijer Plenković, na kraju poručivši kako je uvjeren u pobjedu HDZ-ovih kandidata na predstojećim lokalnim izborima.-Sve to vodi nas ka zaključku da će naši kandidati u svim gradovima i općinama HDZ-a i partnera i kandidata za župana ostvariti pobjedu 16. svibnja. U tom pogledu želim vam uspjeh i veselim se vašim odgovornim dužnostima u godinama koje su pred nama-poručio je Plenković.

Predsjednik županijskog HDZ-a Željko Turk također je zahvalio predsjedniku stranke i premijeru Andreju Plenkoviću i nazočnim ministrima Davoru Božinoviću i Tomi Medvedu na potpori koja im je u Velikoj Gorici dana u okviru Zagrebačke županije za izbore koji slijede.

-Hvala na potpori kako za župana gospodina Kožića tako i za dožupana iz redova HDZ-a gospodina Kolareca i gospodina Tomljenovića. Ne sumnjam da će ovakva potpora svih nas zaista dati rezultate. Kada govorim i o stranki koju vodim i za samu Županijsku skupštinu, osim HDZ-a, potporu daju, i na tome im od srca zahvaljujem, i iz Hrvatske stranke umirovljenika, i stranke HSLS, HNS i na taj način zaista smatram da će nam taj koncept dati i krila i snagu da, kako sa starim i sa novim županom istog imena vodimo ovu županiju na način kao i do sada i još i bolje. Ova potpora svim našim kandidatima za načelnike i gradonačelnike u Zagrebačkoj županiji da i dalje vodimo županiju za korist i za boljitak svih građana koji u njoj žive- poručio je Turk.

Galerija slika

FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima FOTO Plenković u Velikoj Gorici dao podršku kandidatima

Podijeli