Novosti Sport Događanja

FOTO Na katu kuće uzgajao marihuanu: Pronađene 134 stabljike i šest paketa „trave“

26.01.2022. / Petar Brnada

Pretragom kuće na području Velike Gorice pronađeno je 134 stabljika marihuane, šest različitih paketa sa skoro kilogram i pol marihuane te pola kilograma lišća i granja marihuane, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

-Naime, sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, na katu kuće na području Velike Gorice, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilacije i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja. U tim je prostorijama sadio marihuanu, koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao- izvijestili su iz PUZ-a.

Jučerašnjom pretragom obiteljske kuće osumnjičenog pronađene su dvije posebno prerađene prostorije u kojima su s uređajima za osvjetljavanje, filtriranje i protok zraka stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja u kojima je pronađeno zasađeno ukupno 134 komada stabljika marihuane visine do 155 cm, zatim 1494 grama marihuane pakirano u šest različitih paketa, 518 grama lišća i granja marihuane, jedna ručno motana cigareta ispunjena smjesom duhana i marihuane te dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

FOTO: PU zagrebačka

Galerija slika

FOTO Na katu kuće uzgajao marihuanu: Pronađene 134 stabljike i šest paketa „trave“ FOTO Na katu kuće uzgajao marihuanu: Pronađene 134 stabljike i šest paketa „trave“ FOTO Na katu kuće uzgajao marihuanu: Pronađene 134 stabljike i šest paketa „trave“ FOTO Na katu kuće uzgajao marihuanu: Pronađene 134 stabljike i šest paketa „trave“ FOTO Na katu kuće uzgajao marihuanu: Pronađene 134 stabljike i šest paketa „trave“

Podijeli