°C 18

FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj

23.09.2020.

Petar Brnada

Ulica Andrije Kačića Miošića, jedna od najvećih velikogoričkih prometnica, potkraj srpnja i početkom kolovoza gotovo je u potpunosti pretvorena u veliko gradilište.

Radi se i gradi i na dionici od Ulice Slavka Kolara do Kurilovečke ulice, ali i od Kurilovečke pa sve do raskrižja s Odrčićevom ulicom nadomak Ulice Stjepana Fabijančića- Jape. Iako je riječ o istoj ulici, na dva spomenuta gradilišta obavljaju se različiti radovi, a o čemu se točno radi te kada bi građani koji su prisiljeni na obilazne pravce ponovno mogli voziti tim dijelom Miošićeve provjerili smo u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti te VG Vodoopskrbi.

Što se tiče poteza od Kolareve do Kurilovečke, tamo je u tijeku izgradnja kolnika u dužini od 260 metara i širine 7,10 metara. Obuhvaćat će novi dio ceste i jednostranu pješačku stazu dužine 260 i širine 2 metra, ali i jednostranu pješačko-biciklističku stazu širine 3,60 m. Rekonstrukcijom ulice bit će postavljena oborinska odvodnja u dužini 302 metra te javna rasvjeta od 11 novih svjetiljki.

U sklopu rekonstrukcije izvodi se i zamjena fekalnog kolektora, koju financira VG Vodoopskrba, a za sada su izvedeni radovi na skidanju asfaltnog zastora na kompletnoj dionici. Iz upravnog odjela za komunalne djelatnosti doznali smo da je izvedena zamjena, odnosno izvedba novog fekalnog kolektora, a trenutno se izvode radovi na izgradnji oborinske kanalizacije.

Radovi vrijedni nešto više od 2,6 milijuna kuna s PDV-om, a koji su započeli 27. srpnja imaju rok od 70 radnih dana. Tako bi spomenutom dionicom Velikogoričani mogli ponovno voziti početkom studenog.

Miošićeva- Odrčićeva

Na drugom gradilištu Miošićeve ulice u tijeku je izgradnja novog zamjenskog kolektora K3 u dužini od 749 metara. Kako su nam pojasnili iz VG Vodoopskrbe, zamjenski kolektor počinje od ulice Slavka Kolara do ulice S.F. Jape tj. do prepumpne stanice (PS) A.K. Miošića.

-Trasa zamjenskog kolektora projektirana je od ulice Slavka Kolara pa sve do Odrčićeve ulice u osi buduće rekonstruirane prometnice A.K. Miošića, a od Odrčićeve ulice do prepumpne stanice (PS) A.K. Miošića trasa je projektirana sa desne strane dijelom u pješačkoj stazi, a dijelom u zelenoj površini- rekli su nam iz VG Vodoopskrbe koja i financira projekt dodavši da vrijednost radova prema ugovoru o izgradnji iznosi 2.030.682,20 kn bez PDV-a, a radove izvodi zajednica ponuditelja MEBELT d.o.o. i VG Komunalac d.o.o.

Prema ugovoru koji je potpisan sa zajednicom ponuditelja MEBELT d.o.o. i VG Komunalac d.o.o., rok za izvedbu radova je 120 kalendarskih dana od otvaranja građevinskog dnevnika, a koji je otvoren 03. kolovoza, pa bi tako navedeni dio ulice u promet trebao biti pušten u drugoj polovici studenog.

Za ovu dionicu smo u postupku ishođenja lokacijske dozvole, nakon čega slijedi izrada parcelacijskog elaborata radi otkupa zemljišta naročito u križanju Kurilovečke i Ulice A. K. Miošića, te ishođenje građevinske dozvole.

Gradu Velika Gorica uputili smo i upit vezan uz već ranije najavljeno probijanje ulice Franje Boška Kirinčića sve od Ulice 153. brigade HV-a, dionicu uz koju bi se od proljeća trebalo nalaziti i novo reciklažno dvorište.

Odgovoreno nam je da su Grad Velika Gorica i Hrvatske autoceste potpisale sporazum kojim se HAC obvezuje izgraditi 300 metara nove ceste od Ulice 153. brigade HV prema Ulici Stjepana Fabijančića Jape, ali do realizacije nije došlo jer je raspisani natječaj poništen.

-Hrvatske Autoceste raspisale su natječaj u proljeće ove godine za izgradnju predmetnog dijela međutim niti jedna od ponuda nije bila ispravna stoga je natječaj poništen. Kako je u međuvremenu  nastupila pandemija COVID-19 ponovo raspisivanje natječaja je prolongirano. Ostali dio od 200 metara do Japine sporazumom sa HAC preuzeo je u rješavanje Grad Velika Gorica- stoji u odgovoru Grada.

Galerija slika

FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj FOTO Miošićeva pretvorena u veliko gradilište, provjerili smo kako teku radovi i kada im se nazire kraj