Novosti Sport Događanja

FOTO: Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom kulinarskom kupu!

30.11.2022. / Klara Kosić

Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na jednom od najvećih kulinarskih natjecanja na svijetu, Villeroy & Boch Culinary Cup, koji se održao u sklopu EXPOGAST sajma u Luksemburgu.

Tim hrvatske kulinarske reprezentacije kojega čine kapetan i slastičar Ivan Ergović, glavni kuhari Klaudio Mrkić, Karlo Štorga, Ivan Divković i Tomislav Greganić te pomoćnici Patrik Prnjak, Antonio Tot i Mark Kranjčević, uz izbornika reprezentacije Marinka Jurešića i njegovih pomoćnika Ivana Đukića, Zlatka Novaka i Nikoline Lončar, natjecao se u kategoriji „Hladni stol” za koji su pripremili četiri različita finger food-a, svečanu hladnu platu, tri različita predjela, svečani menu od pet sljedova, četiri različita deserta i četiri različita petit four-a.

Njihov stol je u konkurenciji od 26 timova iz cijeloga svijeta osvojio brončanu medalju, a srebro je otišlo u Južnu Koreju, dok je zlato pripalo Švicarskoj.

Poseban je ovo bio uspjeh za velikogoričkog kuhara Tomislava Greganića, kojemu je ovo bilo prvo međunarodno natjecanje.

- Bila je silna konkurencija tako da sam se baš iznenadio kada sam čuo da smo dobili broncu. Nisam se uopće nadao. Još ne mogu doći k sebi. Svi nam čestitaju, svi su ponosni, neopisiv je osjećaj – kaže Tomislav.

Ovaj Svjetski kulinarski kup najveće je kulinarsko natjecanje na svijetu na kojem je ove godine od 26. do 30. studenog svoje snage odmjerilo preko 3000 kuhara i slastičara iz svih krajeva svijeta, a sajam i kulinarska natjecanja posjetilo je preko 50 000 posjetitelja.

Galerija slika

FOTO: Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom kulinarskom kupu! FOTO: Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom kulinarskom kupu! FOTO: Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom kulinarskom kupu! FOTO: Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom kulinarskom kupu! FOTO: Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom kulinarskom kupu! FOTO: Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom kulinarskom kupu! FOTO: Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom kulinarskom kupu! FOTO: Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom kulinarskom kupu! FOTO: Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom kulinarskom kupu! FOTO: Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom kulinarskom kupu! FOTO: Hrvatska kulinarska reprezentacija osvojila broncu na Svjetskom kulinarskom kupu!

Podijeli