Novosti Sport Događanja

Dvostruki "Oskarovac" osvojio je europsku broncu iz fizike

02.07.2017. / Ivana Ćurić

Još dobrih vijest stiže nakon dodijeljenih "Oskara znanja" učenicima srednjih škola. Velikogoričanin Filip Marijanović ove godine osvojio je dva Oskara znanja, a još jednog već ponosno čuvao od prošlogodišnje dodjele.

Učenik je 3. razreda XV. Gimnazije u Zagrebu, a dominirao je znanjem na području fizike.

-Oskare znanja dobio sam za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz fizike i brončanu medalju na prvoj Europskoj fizičkoj olimpijadi (EuPho), održanoj od 20. do 24. svibnja ove godine u Estoniji. Oskar znanja osvojio sam i prošle godine za prvo mjesto na državnom natjecanju iz fizike-rekao nam je Filip koji će za godinu dana obrazovanje nastaviti na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, a otkrio je i zašto baš fizika.-Najdraži predmeti su mi fizika i matematika jer nam omogućuju razumijevanje svijeta oko nas. Školovanje ću vjerojatno nastaviti na fizičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu- kaže Flip dodavši kako je teško reći gdje se vidi za 10 godina.

Uz prestižno priznanje za sav trud koje je ovaj učenik utkao u svoj rad i učenje odmora nema. Bliži mu se Međunarodna fizička olimpijada (IPho) koja se od 16. do 24. srpnja održava u Indoneziji, a na jesen slijedi sudjelovanje na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike (IOAA) od 12. do 21. studenog koja se održava na Tajlandu. Filipu čestitamo i želimo puno sreće na međunarodnim natjecanjima na kojima će predstavljati Hrvatsku.

Podijeli