°C 1

DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave

25.04.2018.

Ivana Crnković

Dječji vrtić Velika Gorica na putu je do podizanja svoje zelene zastave odnosno službenog dobivanja statusa eko vrtića. Ususret tom događaju jučer je u vrtiću u Kurilovečkoj ulici održan projektni eko-dan u kojeg su se uključili djelatnici, djeci i roditelji.

Time će se ovaj vrtić pridružiti predškolskim ustanovama u našem gradu ispred kojih vijori zelena zastava. Nju su već podigli DV Lojtrica, DV Žirek, a ove godine dobivaju je DV Ciciban i DV Velika Gorica u kojem se jučer provodio projektni eko dan.

-Ovaj eko dan je zapravo naš način života već godinama u radu s djecom i jedno usmjerenje u odgoju i obrazovanju djece od rane predškolske dobi. Nije to samo recikliranje otpada nego naprosto način življenja, način prehrane i odnos prema prirodi. Cilj toga je da postanemo jedni odgovorni i zdravi ljudi i da živimo jedan zdrav i ekološki život. Tako da se veselimo dobivanju zastave koje nam slijedi 11. svibnja-rekla nam je ravnateljica DV-a Velika Gorica Irena Kozmić.U eko danu djeca i roditelji zajedno su sadili cvijeće, radili umjetnička djela od recikliranih plastičnih čepova oslikavali platnene torbe, i zajedno jačali svijest jednih i drugih o sitnicama kojima uz ekološki pristup svakog dana mogu pomoći u očuvanju prirode.

-Inače imamo izuzetno dobru suradnju s našim roditeljima, s radošću su se i sami odazvali na sudjelovanje. Vidite da je ovdje sve ispunjeno ekološkim predmetima iz svakodnevnog života i to je u biti doprinos roditelja koji imaju fantastičnu suradnju s našim odgojiteljima. To su kolegice koje uistinu unatrag puno godina provode taj program u svom svakodnevnom radu, a u tri odgojne skupine posebni naglasak na eko aktivnosti bio je upravo s ciljem dobivanja zelene zastave-istaknula je ravnateljica Kozmić.Mališani iz Dječjeg vrtića Velika Gorica do sada su bili i u posjetu gradskim vrtovima, odlagalištu otpada u Mraclinu, održali su akcije čišćenja okoliša i već su naučili reciklirati otpad, poput pravih malih ekološki osviještenih Velikogoričana.

Galerija slika

DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave DV Velika Gorica u iščekivanju zelene zastave