Novosti Sport Događanja

Dubranec: Vodovod za još 115 domaćinstava

16.09.2021. / Redakcija

Projektom vrijednim 3,6 milijuna kuna za proširenje vodoopskrbne mreže naselja Dubranec voda stiže do još stotinjak domaćinstava, a sve bi trebalo biti gotovo kroz godinu dana.

Na javni natječaj koji je raspisala VG Vodoopskrba javilo se pet tvrtki, a najpovoljniju ponudu dala je tvrtka A&M iz Vukovara s cijenom od 3,6 milijuna kuna kojoj je 10. rujna i dodijeljen ugovor s rokom izvedbe od 365 dana. Zadatak im je u tome vremenu postaviti oko 4250 metara cjevovoda u samome naselju koji će se spojiti na postojeći magistralni vod te izvesti stotinjak priključaka prema domaćinstvima.

-Mi smo 2016. godine napravili glavni vodoopskrbni cjevovod koji se veže na magistralni cjevovod Lukavec-Dubranec-Cvetković brdo i to je glavni cjevovod na kojega su se mogli priključiti samo ljudi na glavnoj cesti. Sada ulazimo mrežom dodatno u naselje, osigurali smo sredstva i proveli natječaj te očekujemo početak radova u listopadu – rekao nam je Krunoslav Višić, direktor VG Vodoopskrbe.

Na području naselja Dubranec prema glavnim projektima predviđena je izgradnja vodoopskrbnih cjevovoda, zasunskih okana te nadzemnih i podzemnih hidranata.

Uz širenje vodovodne mreže u Dubrancu koje kreće ovih dana sljedeće na redu će biti naselje Cerovski vrh za koji se priprema projektna dokumentacija.

Podijeli