Novosti Sport Događanja

Državne prvakinje u umjetničkom plesu, Niku i Tinu, nagradila i Zagrebačka županija!

05.06.2019. / Petar Brnada

Učenice Umjetničke škole Franje Lučića i državne prvakinje u umjetničkom plesu, Niku Lučan Grgić i Tinu Krmpotić, nagradila je i Zagrebačka županija koja je po 16. puta održala prijem za učenike koji su u pojedinačnim kategorijama osvojili jedno od prva tri mjesta.

Naime, Županija je primila i nagradila učenike osnovnih i srednjih škola koji su na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe u konkurenciji komornih sastava te na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u pojedinačnim kategorijama osvojili jedno od prva tri mjesta, a prijem je održan u Vršilnici, dijelu kompleksa Novih dvora Jelačićevih u Zaprešiću.

Na dva spomenuta natjecanja, koja organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, učenici glazbenih i umjetničkih škola koje djeluju na prostoru Županije osvojili su pet prvih, šest drugih i četiri treća mjesta.

Najbolje u državi su Nika Lučan Grgić i Tina Krmpotić, učenice Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice, koje su se natjecale u umjetničkom plesu, a njima su se pridružili i učenici Glazbene škole „Ferdo Livadić“ iz Samobora: Luka Zadro - brač, Ida Marušić - orgulje i trio u sastavu Vito Čretni, Sara Mapilele, Vid Pajić - udarljake.

Uz njih su veliki uspjeh ostvarili i njihove kolege Marino Jakovčević, Dorotea Domović, te Lana Šumiga kojima je na natjecanju pripalo drugo mjesto, ali i Emily Kompesak te Franka Vidaković koje su se okitile broncom.

Svima nagrađenima poklon bonove uručio je župan Stjepan Kožić.

-Osim učenika, na ovaj smo prijem pozvali i njihove roditelje. Mislim da su oni, uz angažman mentora i ravnatelja škola, izuzetno bitni u postizanju rezultata svoje djece- rekao je župan.

Uz učenike, poklon bonom nagrađeni su i njihovi mentori. U ime svih nagrađenih zahvalila je Zdenka Merčep, ravnateljica Glazbene škole „Ferdo Livadić“. Uvodno je prisutne pozdravio i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus, a prigodni program izveli su učenici Umjetničke škole Franje Lučića i Glazbene škole „Ferdo Livadić“.

Podijeli