°C 2

Drenje Ščitarjevsko, Ščitarjevo, Kostanjevec i Okuje spremni za priključenje na vodovod

29.08.2019.

Juraj Odrčić

Svjedočimo sve većem broju naših sugrađana koji svoje nekretnine priključuju na vodoopskrbni sustav. Zahvaljujući rasprostranjenosti mreže, koja pokriva veliko područje od rijeke Save na sjeveru do rijeke Kupe na jugu te neprekidnom razvoju mreže, stečeni su uvjeti za priključenje na vodoopskrbni sustav u mnogim okolnim naseljima našeg grada.

VG vodoopskrba obavještava stanovnike iz naselja Drenje Ščitarjevsko, Ščitarjevo, Kostanjevec i Okuje-Ulica Gajec, kako su stečeni uvjeti za priključenje njihovih nekretnina na vodoopskrbni sustav.  

Prilikom izvođenja radova na polaganju vodoopskrbnih cijevi položeni su „slijepi“ priključci u svaku privatnu parcelu s mogućnošću priključenja. Ovim zahvatom umanjen je trošak kod ugovaranja svakog pojedinog priključka, kojim će krajnji korisnik (vlasnik nekretnine) snositi trošak gradnje vodomjernog okna i ugradnje vodomjera.

Za  pokretanje  postupka  priključenja potrebno je osobno doći u VG Vodoopskrbu d.o.o., Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, 1.kat, soba 101, tel. 6566-763  i podnijeti Zahtjev za priključak na javnu vodoopskrbnu mrežu.

VG vodoopskrba je omogućila obročno plaćanje priključka na vodne građevine do 10 mjesečnih obroka  bez kamata.

Za podnošenje Zahtjeva za priključenje potrebna je sljedeća dokumentacija :

  • kopija katastarskog plana (ne starija od 6 mjeseci)
  • izvadak iz zemljišne knjige (ne stariji od 6 mjeseci)
  • akt na osnovu kojeg je dozvoljena gradnja (građevinska dozvola ili uvjerenje katastra da je objekt izgrađen prije 1968. godine, rješenje o izvedenom stanju odnosno dovoljan je samo  dokaz o predanom zahtjevu za legalizaciju)
  • izlazak na teren radi izrade troškovnika i skice priključka, plaća se po podnesenom Zahtjevu na našoj blagajni (za obiteljsku kuću do 400 m2-262,95 kn, za objekte veće od 400 m2-396,75 kn).