Novosti Sport Događanja

Drenek za Velikogoričane uoči Cvjetnice

08.04.2017. / Ivana Ćurić

Na prostoru Tržnog centra jutros su građanima dIjelili maslinove grančice i drenak predstavnici Grada Velike Gorice.

Na Cvjetnu nedjelju kada počinje Muka Gospodnja uz prisjećanje na Isusov ulazak u Jeruzalem vjernici u crkve nose maslinove grančice. Maslinove grančice simbol su mira, a nakon što ih svećenik blagoslovi na Cvjetnicu nose se kućama i stavljaju na vidljivo mjesto ili uz križ. Uoči Cvjetnice, upravo su maslinove grančice, ali i drenek,specifičan i za turopoljski kraj, građanima jutros dijelili predstavnici Grada Velike Gorice.

Već tradicionalno prije Uskrsa i na ovo prekrasno subotnje sunčano jutro dijelimo maslinu i drenek, dva tradicionalna obilježja Uskrsa. Imamo dva simbola, maslinu koje kod nas nije bilo kroz povijest, ali se u novije vrijeme pojavila i bliži je simbol našim sugrađanima koji su došli živjeti u Veliku Goricu  i naš tradicionalni drenek kojeg još, hvala Bogu, ima u našim krajevima da mogu obogatiti svoje kuće i svoje obitelji. Na ovaj način će ih podsjetiti na Uskrs u Velikoj Gorici i u njihovim obiteljima – poručio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

 

Galerija slika

Drenek za Velikogoričane uoči Cvjetnice Drenek za Velikogoričane uoči Cvjetnice Drenek za Velikogoričane uoči Cvjetnice Drenek za Velikogoričane uoči Cvjetnice Drenek za Velikogoričane uoči Cvjetnice Drenek za Velikogoričane uoči Cvjetnice

Podijeli