Novosti Sport Događanja

Dramatično u Zračnoj luci: S leta za Bruxelles izbačeno 14 putnika, oglasila se i policija

26.11.2021. / Petar Brnada

Vrlo neobične scene u Zračnoj luci Franjo Tuđman. S poslijepodnevnog leta za Bruxelles iz još uvijek nepoznatih razloga izbačeno je ukupno 14 putnika, a svemu je prisustvovala i policija.

Jutarnji list piše da je njihova novinarka Zrinka Korljan među putnicima koji su trebali poletjeti zrakoplovom kompanije Ryanair te prenose njenu izjavu.

- Situacija kakvu još nisam doživjela. Najprije su došli reći toj grupi putnika da su u zrakoplovu ilegalno, no nisu im dali nikakvo objašnjenje. Samo su im rekli da pokupe svoje stvari i da izađu. Krenuli su potom i kontrolirati broj sjedala i ukrcanih putnika Kada je to prošlo, obratio nam se kapetan. Rekao nam je da svi moramo napustiti zrakoplov i vratiti se na check-in radi "neke pogreške". Počelo je veliko negodovanje, putnici su psovali, svi smo uzeli svoje stvari i vratili se u aerodromsku zgradu - javlja kolegica, a piše Jutarnji.

Međunarodna zračna luka Zagreb potvrdila je ovaj nesvakidašnji događaj no nisu iznosili detalje. Naveli su samo da je prema nalogu policije avion ispražnjen dok razlog nisu spominjali.

Kasnije se, kako piše Jutarnji, priopćenjem oglasila i PU zagrebačka.

- Danas 26. studenoga 2021. godine oko 16.35 sati zaposlenici zrakoplovne kompanije zamolili su 14 putnika da napuste prostor zrakoplova koji je trebao poletjeti za Bruxelles zbog neispunjavanja trenutnih pravila pružatelja usluge prijevoza, da bi zatim svi putnici napustili prostor zrakoplova također na zahtjev zaposlenika poradi obavljanja dodatnih provjera i zadovoljavanja uvjeta kompanije.

Po obavljenoj dodatnoj provjeri, 156 putnika je zrakoplovom napustilo prostor zračne luke, dok 14 putnika nije zadovoljilo uvjete putovanja. Policijski su službenici od strane zrakoplovne kompanije pozvani na mjesto događaja u slučaju mogućeg protupravnog ponašanja kojeg nije bilo te nije bilo potrebe za postupanjem, priopćili su iz policije.

 

Foto: Ilustracija/VGdanas

Podijeli