Novosti Sport Događanja

Domovinski pokret reagirao na optužbe MOST-a: „Oni su ti koji se rugaju svojim biračima”

21.06.2021. / Maja Peranić

Nakon što je MOST Velike Gorice na konferenciji za medije održanoj u petak objasnio zašto su bili suzdržani prilikom glasovanja za imenovanje potpredsjednika Gradskog vijeća iz redova Domovinskog pokreta, g. Zvonimira Lovrića, kazavši da bi u protivnom izdali svoje birače prozvavši upravo Domovinski pokret Velike Gorice da je to učinio dogovorivši suradnju s vladajućom HDZ-ovom koalicijom, iz Domovinskog pokreta oštro su reagirali na takve optužbe. U priopćenju za medije, koje potpisuje predsjednik DP-a Velike Gorice, Zvonimir Lovrić, ističu kako ovakvim napadima MOST želi prikriti da su kao stranka oni sami iznevjerili svoje birače stupivši u suradnju s SDP-om s kojim su preuzeli vlast u većini Gradskih četvrti i mjesnih odbora.

-Nakon što u Velikoj Gorici MOST napada Domovinski pokret, a u sklopu i pokušaja pranja obraza pred svojim biračima, netko mora staviti karte na stol i reći istinu. MOST radi klasični spin: nakon pobune unutar članstva MOST-a zbog njihove "koalicije" sa Socijaldemokratskom partijom - optužuje koga drugoga nego Domovinski pokret-započinje Zvonimir Lovrić.

MOST, tvrdi Lovrić, zapravo muči činjenica da su se, sklopivši suradnju s SDP-om kako bi preuzeli vlast u gradskim četvrtima i mjesnim odborima, sami narugali svojim biračima u Velikoj Gorici.

-Da ljubav između MOSTA i SDP-a u Velikoj Gorici nije slučajna govori i suradnja između Mire Bulja i Ranka Ostojića u Splitsko dalmatinskoj županiji gdje također srčano blate Domovinski pokret. To jasno pokazuje da MOST nikad nije bio stranka desnice, već je stranka bez ideologije koja mijenja zastave ovisno o tome kakvu korist ima od toga. Toga smo postali svjesni tijekom razgovora s MOST-om o mogućoj predizbornoj koaliciji, koja iz očitih razloga nije realizirana-ističe Lovrić.

U priopćenju objašnjava kako je prije konstituiranja Gradskog vijeća bilo prijedloga od strane MOST-a o ujedinjenju oporbe, među njima i Domovinskog pokreta, koja bi tada u vijeću imala većinu. Lovrić takve prijedloge smatra štetnima.

-Nakon izbora, a prije ustrojavanja Gradskog vijeća mi iz Domovinskog pokreta nismo nikoga zvali, ali smo odgovorili na sve pozive, pa tako i onaj iz MOST-a. Ideja Ivana Bekavca je bila ujediniti oporbu i to MOST/HSP/NHR, SDP/GLAS/HSS i Domovinski pokret u gradskom vijeću, te s 15 glasova njega (Bekavca) postaviti za predsjednika vijeća. Cilj ovakve nakaradne koalicije je bio onemogućiti ili usporiti rad gradonačelnika blokiranjem proračuna i pod cijenu rušenja Gradskog vijeća, što bi dovelo do političke krize i novih izbora za gradsko vijeće. To nismo htjeli dozvoliti jer je takvo postupanje sebično i destruktivno, a grad time ne bi dobio nego izgubio.

Za Domovinski pokret odgovorna politika znači staloženi razgovor o programu, unutar određenog svjetonazorskog okvira, uvažavajući činjenice i poštivajući sve sudionike na političkoj pozornici. Domovinski pokret je u trenutnoj političkoj situaciji gdje su Goričani natpolovičnom većinom izabrali HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika, dogovorio programsku suradnju s HDZ-om koja se temelji na 6-7 zajedničkih projekata. Ta suradnja nije sklopljeni brak niti koalicija, nego pokušaj pokretanja Gorice prema boljitku. Domovinski pokret neće bezuvjetno i pod svaku cijenu podržavati HDZ u svim njihovim prijedlozima već samo u sklopu našeg zajedničkog programa, te ćemo u slučaju kakvih loših poteza HD-Za sigurno biti kritični i svojevrsni korektiv, jer nam je cilj provoditi politiku zdravog razuma za boljitak svih Goričana.

Osim toga, zbog ideoloških i načelnih razlika nismo se nikako mogli udružiti s MOST i njihovim novim partnerima Socijaldemokratskom partijom- stoji u priopćenju DP-a Velike Gorice kojeg potpisuje Zvonimir Lovrić.

Podijeli